Henter kommentarer

Storbank advarer: Populært indeks står over for kæmpe dyk


Det brede amerikanske indeks, S&P500, står over for et kraftigt fald.

Sådan lyder advarslen fra Morgan Stanleys investeringschef, Michael J. Wilson, ifølge Bloomberg.

Han peger på, at indekset vil tilslutte sig det igangværende bear market. Et udtryk, der dækker over, at noget dykker med 20 pct. fra sit højeste.

Læs også: Hvad betyder bear- og bull-market?

Faldet skyldes, ifølge chefen, at investorerne kæmper for at finde tilflugtssteder midt i frygten for en recession og rentestramninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Det har gjort, at investorerne har udtømt aktiemarkedet, hvor selv defensive aktiver er blevet dyre, påpeger Wilson:

»Markedet er blevet så udtømt på dette tidspunkt, at det ikke er sikkert, hvornår næste markedsrotation ligger. Når det sker, er vores erfaring, at det samlede indeks er ved at falde kraftigt med næsten alle aktier, der falder samtidigt,« forklarer Michael J. Wilson ifølge Bloomberg.

S&P500 er faldet med ti procent siden årsskiftet.

Indenfor det seneste år, har indeksets højdepunkt været 4.818 dollar. Den handles nu til 4.296 dollar. Det svarer til en forskel på knap 11 pct.

Læs også: Nu er første 4-procentlån på hylderne

Læs også: Regnskabet var rødt – men så meget udbytte giver Tryg

Millionærklubben åbner endnu engang dørene og inviterer til Lytternes Dag - live med publikum - hvor du kan møde Millionærklubbens porteføljeforvaltere, Lau Svenssen og Mads Christiansen samt Michelle Nørgaard, aktiestrateg i Handelsbanken. Læs mere her.