Henter kommentarer

| Opdateret

Storbank advarer: Vaccine kan vende rundt på markedet


En vaccine mod coronavirus kan vende op og ned på aktiemarkedet og udløse et frasalg af de populære teknologiaktier til fordel for cykliske aktier.

Sådan lyder advarslen fra den amerikanske storbank Goldman Sachs' strateger, ifølge Bloomberg.

Beregninger peger ifølge storbankens strateger - heriblandt Kamakshya Trivedi - på, at der er op mod 40 pct. chance for, at der en vaccine klar, der er bredt tilgængelig i første halvdel af 2021. Strategerne mener ifølge MarketWatch, at der en 'god' chance for, at den amerikanske sundhedsmyndighed - Food and Drug Administration (FDA), vil godkende en vaccine allerede i november.

Læs også: Hvad er cykliske aktier?

Strategerne forklarer de massive stigninger siden aktiebunden i marts med, at investorerne tror på, at der kommer en vaccine på et tidspunkt. Det brede S&P 500-indeks er eksempelvis steget 49 pct. siden bunden i marts, mens det teknologitunge Nasdaq-indeks er steget godt 59 pct.

Skulle der komme en vaccine mod virussen, kan det udløse en rotation mod cykliske aktier og udfordre teknologiaktiernes voldsomme kursstigninger, påpeger strategerne. Det kan samtidig styrke valutaerne og aktierne i Emerging Markets, vurderer man hos storbanken.

'Vi har mistanke om, at det stadig er for tidligt at placere sig aggressivt for mod dette skift, men mener, at eksponering mod optioner inden for nogle af disse områder allerede nu kan give mening,' påpeger strategerne.

Lignende toner hører man fra Alm. Brands chefaktieanalytiker, Michael Friis Jørgensen. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Mads Christiansen: Disruption og 13 mulige vinder-aktier

Læs også: Privatinvestor: Derfor kan danske aktier fortsætte opturen