Henter kommentarer

Storbank: De her 4 aktier kan vinde på Teslas guldhåb


 

Teslas supercomputer, kaldet Dojo, har tiltrukket sig en del opmærksomhed på det seneste.

Og nu har den amerikanske storbank Morgan Stanley udpeget 4 aktier, som de mener, kan vinde frem i takt med Dojo.

Der er tale om aktier, som på den ene eller anden måde kan levere dele til supercomputeren, skriver CNBC.

Ifølge Morgan Stanley kan chipproducenten Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, TSMC, nyde godt af Dojos fremmarch.

Analytikerne i Morgan Stanley har derfor den positive anbefaling »overvægt« på TSMC-aktien, og de mener, at aktiekursen kan stige 32 pct. fra den nuværende pris.

Læs også: Topøkonom: Situationen i Kina minder om 2007

En anden chipproducent, Samsung, kan samtidig være et godt sted at lægge sig i, hvis man har tiltro til supercomputeren.

Samsung er en af hovedleverandørerne til Teslas full self-driving chip – det vil sige chip, der gør, at Tesla-bilerne kan køre af sig selv. Og Morgan Stanleys analytikere tror på, at aktien kan koste 71,45 dollar, hvilket indikerer en optur på omkring 35 pct. fra den nuværende pris.

En af de mest stigende aktier i år overhovedet, Nvidia, ser Morgan Stanley også fortsat et potentiale i.

Nvidia producerer GPUer, der er på dansk kaldes grafikprocessorer. Morgan Stanley forventer, at Teslas supercomputer Dojo skal bruge Nvidias processorer, da der ikke er andre producenter, som kan levere tilsvarende.

Derfor ser Morgan Stanley et kurspotentiale på 39 pct. i Nvidia.

Som sidste led i kæden, så har Morgan Stanley også tiltro til en mere ukendt aktie i relation til Dojo. Der er tale om MediaTek, som leverer en anden form for chip, TPU. Morgan Stanley ser et potentiale på 21 pct. i MediaTek.

Morgan Stanley vurderede for nyligt, at Dojo kunne få Teslas markedsværdi, det vil sige værdien af samtlige aktier i Tesla, til at stige med 600 mia. kr.

Den voldsomme stigning skyldes i høj grad, at Morgan Stanley anser Dojo for at være en guldåre for Tesla. Dojo kan via kunstig intelligens få biler til at være selvkørende.

Men Morgan Stanleys analytikere ser et større potentiale i Dojo:

»Hvis Dojo kan hjælpe biler med at 'se' og 'reagere', hvilke andre markeder kan så åbne op? Tænk på enhver genstand med et kamera, der træffer beslutninger i realtrid baseret på dets synsfelt,« skrev analytikerne i en note tidligere på ugen.

Tesla-aktien er steget med 11 pct. den seneste uge.

Læs også: Nordnet: Her ligger investorernes næste reelle udfordring

Læs også: Kina vil håndtere abekopper på linje med covid-19