Henter kommentarer

Storbank ser faresignal: I 2000 og 2007 blev aktierne halverede

Foto: OLIVIER MORIN
Vis mere

Advarselslamperne blinker rødt.

Det er budskabet fra storbanken Citigroup, der fremhæver, at det flyder med købsanbefalinger fra analytikerne i diverse børshuse. Det skriver Marketwatch.

Der er ifølge Citigroup alt for mange købsanbefalinger i forhold til sælg-anbefalinger eller hold-anbefalinger fra analytikerne, der også kaldes for 'sell-side'. Tendensen har fået bankens analysemodeller til at advare mod kursfald.

Læs også: Han forudså, at priserne ville brage op – nu ser han ny, stor risiko

»Vores indeks af globale 'sell-side'-anbefalinger er tilbage på dets top-'bullishness'-niveau, som det ramte i 2000 og 2007, hvorefter globale aktier blev halverede,« lyder det fra bankens globale aktiestrateg, Robert Buckland.

Sell-side dækker over analytikere, der kommer med anbefalinger og kursmål, mens den såkaldte buy-side, dækker over kapitalforvaltere, pensionskasser og hedgefonde.

Læs også: Danske pensionsgiganter i stort skifte på aktiemarkedet

Robert Buckland mener, at det er et faresignal, at analytikerne stadig er så optimistiske, når det kommer til cykliske sektorer. Det viser, at alt for få frygter en kommende nedgang i økonomien.

Citigroups analysemodel tog fejl i 2012, men advarselslampen er værd at være opmærksomhed, fordi modellen ramte plet i 2000 og 2007, lyder det.

I 2000 blev en lang række højtflyvende aktier sendt i dybet, da dotcom-boblen sprang, mens aktier over hele verden blev sendt ud i en dyb nedtur under Finanskrisen.