Henter kommentarer

Storinvestor om dansk folkeaktie: 'Aktien har stjerne-performet'


Foto: Kristian Djurhuus
Vis mere

 

52 pct. Så meget er Novo Nordisk-aktien fløjet i vejret i løbet af de sidste 12 måneder.

Kursstigningen har vakt opsigt, efter Novo Nordisk-aktien i flere år har kørt sidelæns. Markedet har været for længe om at opdage, hvad der var i gang hos den danske insulinkæmpe, vurderer Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning.

Udmeldingen kommer efter, at børshuset Berenberg torsdag har hævet sit kursmål for den danske medicinalaktien, men alligevel givet Novo Nordisk-aktien en hold-anbefaling. Berenberg forholder sig tvivlende overfor prisfastsættelsen og vækstforventninger i forhold til Novo Nordisks nye middel Wegovy, bemærker Lars Hytting.

»Novo er løbet stærkt siden lancering, aktien har stjerne-performet, men set herfra skyldes det også forsinkelse i effekt fra tidligere. Novo handlede sidelæns en lang periode selvom der blev performet med massiv vækst og indtjening. Så oversat, marked var for længe om at belønne dette,« lyder det fra Lars Hytting i en kommentar fredag.

Han har tidligere beskrevet Novo Nordisk-aktien som en aktie, der hørte hjemme i enhver portefølje. Det kan du læse mere om her.

Artha Kapitalforvaltning forvalter mere end 15 milliarder kr. og fokuserer især på danske og nordisk aktier. Kapitalforvalteren har i den forbindelse forleden sat ord på Bavarian Nordic. Det kan du læse mere om her.

Se også: De 5 bedste aktier i august

Læs også: Dansk storinvestor har spottet stort potentiale i disse små grønne aktier