Henter kommentarer

Dansk storinvestor om Bavarian Nordic: Dette gør aktien spændende


Bavarian Nordic-aktien kunne sagtens stå på kandidatlisten, hvis investorer er på udkig efter spændende aktier med lidt mere risiko

Det vurderer Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning, der forvalter mere end 15 mia. kr.. Det sker efter, at den danske vaccineproducent onsdag er kommet med det, der beskrives som opløftende data om dets vaccinehåb, RSV-vaccinen. Det kan du læse mere om i Bavarian Nordic har nyt om mulig vaccine-guldfugl.

»RSV-meldingen understreger, at der er noget i pipeline, som retfærdiggøre aktiekursen,« udtaler Lars Hytting, der selv har vaccineaktien i porteføljen.

Han har tidligere argumenteret for, at han ud fra den nuværende aktiekurs ser covid-delen i Bavarian Nordic-aktiecasen som en »gratis option.« Du kan læse mere om Bavarian Nordics' corona-satsning i 'Analysehus om Bavarian Nordic: Det bør investorer holde øje med nu.'

»Det er vigtigt at huske, at Bavarian Nordic er et selskab uden covid-19-delen. Det viser RSV-nyheden onsdag også. Corona har fyldt meget i halvandet år, så det er klart, at mange fokuserer på det.« udtaler Lars Hytting.

Læs også: Bavarian Nordic-analytiker om mulig gamechanger: Derfor er aktien stadig attraktiv

For ham at se har Bavarian Nordic-aktien et stort potentiale, men det er også en aktie med en helt anden risiko end for eksempel Novo Nordisk. Aktiechefen har tidligere betegnet den danske insulingigant som et fantastisk selskab, og et selskab, som hører hjemme i enhver portefølje. Det kan du læse mere om her.

»Bavarian Nordic er med sin mulighed for en coronavaccine og en RSV-vaccine midt i en transformation fra biotekselskab til medicinalselskab. Der er dog stadig en risiko for, at noget kan 'gå galt', og derfor kan de to selskaber ikke sammenlignes. Der er udsigt til større udsving, større afkast, men også større risiko. Novo er et mere sikkert bet på noget, der er rigtig godt,« udtaler Lars Hytting og uddyber:

»Det store spørgsmål er, hvad det betyder for Bavarian Nordic, hvis man ikke får en coronavaccine igennem. Sådan nogle kursudsving forventer vi ikke at se i Novo Nordisk. Bavarian Nordic er en spændende aktie og en aktie, der godt kunne høre til på en kandidatbænk, hvis man er på udkig efter en aktie med lidt mere risiko. De gør det godt og er inde i en spændende proces,« udtaler Lars Hytting.

Læs også: Danske Bank i ny analyse: Her fortsætter børsfesten

RSV dækker over betegnelsen 'Respiratorisk syncytial virus,'. Der er tale om en almindelig virus, der ifølge Bavarian Nordic typisk forårsager mild forkølelse, men som i alvorlige tilfælde kan forårsage infektion af lungerne, resulterende i blandt andet astmatisk bronkitis og lungebetændelse. Risikoen for alvorlig sygdom er typisk størst hos småbørn og ældre samt hos personer med nedsat immunforsvar.

»RSV forårsager omtrent lige så mange hospitalsindlæggelser og dødsfald som influenza hos den ældre del af befolkningen. Ifølge det amerikanske center for infektionsforebyggelse og folkesundhed, CDC, indlægges der i USA hvert år cirka 177.000 ældre på grund af RSV og heraf dør cirka 14.000. Der findes ingen godkendte vacciner mod RSV, hvorfor sygdommen udgør et stort, udækket medicinsk behov, særligt hos småbørn og ældre,« oplyser Bavarian Nordic hvis vaccinekandidat udvikles til ældre.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Nordnet: Det kan fuldstændig ændre opfattelsen af Bavarian Nordic

Læs også: Det mener analytikerne om Bavarian Nordic-aktien