Henter kommentarer

| Opdateret

Bavarian Nordic har nyt om mulig vaccine-guldfugl

Foto: Bavarian Nordic
Vis mere

Det danske vaccineproducent Bavarian Nordic fremlægger onsdag positive resultater fra human challenge-forsøg med RSV-vaccine

Vaccinen viste en effektivitet på op mod 79% i reduktion af RSV-infektioner, oplyser Bavarian Nordic i en fondsbørsmeddelelse.

»Forsøget opnåede det primære endemål, idet der påvistes en statistisk signifikant reduktion af virusmængden hos de vaccinerede, sammenlignet med kontrolgruppen, der modtog placebo,« oplyser selskabet.

Læs også: Lau Svenssen: Bavarian Nordic-aktien bør stige med 200 kr.

Bavarian Nordics-topchef, Paul Chaplin, er svært tilfreds med de nye data:

»Vi er begejstrede for disse meget lovende resultater, der er lige så gode eller endda bedre end for de konkurrerende vacciner, og som bekræfter potentialet for vores RSV-vaccinekandidat,« forklarer Paul Chaplin.

Han fremhæver, at MVA-BN RSV er udformet til at fremkalde »et bredt immunrespons ved ikke blot at omfatte én, men hele fem forskellige antigener fra RSV-virusset, som muliggør en bred beskyttelse, hvilket sandsynligvis er nødvendigt for at kunne forebygge hospitalsindlæggelser grundet alvorlig sygdom efter smitte med RSV.«

»COVID-19 pandemien har med al tydelighed vist alvoren ved luftvejsinfektioner i udsatte grupper, der er mere modtagelige for smitte, og vi er dedikerede til at bringe denne nye vaccine til markedet, så den kan opfylde det store, udækkede medicinske behov i den ældre del af befolkningen, hvor RSV estimeres til at være lige så stor en byrde, som influenza,« forklarer Paul Chaplin.

Bavarian Nordic forventer med afsæt i yderligere analyser af de aktuelle infektionsrater for RSV, at gå videre med en udformning af fase 3 samt overvejelser omkring finansierings-og partnermuligheder. Bavarian Nordic fastlægger de næste umiddelbare tiltag for RSV-vaccinen, og forventer at kommunikere disse i løbet af fjerde kvartal 2021, oplyser selskabet.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Sydbank efter svagt Bavarian regnskab: fokus på covid-vaccine

Læs også: Bavarian Nordic-finansdirektør: 'Vi må nok erkende, at vi blev overraskede'