Henter kommentarer

Nordnet: Det kan fuldstændig ændre opfattelsen af Bavarian Nordic

Foto: Bavarian Nordic
Vis mere

I et solskinsscenarie kan investeringsopfattelsen af Bavarian Nordic ændres varigt.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen, efter den danske vaccineproducent har fået tildelt 800 mio. kr. til at udvikle en boostervaccine mod covid-19. Hvis det lykkes det danske selskab at få en vaccine frem til markedet, så vil det give et helt andet økonomisk fundament under selskabet, lyder det.

»Hvis Bavarian Nordic får en vaccine frem til markedet, vil det ændre opfattelse af, at man er et biotekselskab med en spændende pipeline til, at man er en vaccineforretning, der kan finansiere sin egen pipeline. Risikoen for, at Bavarian Nordic-aktien får en større kurslussing bliver mindre, fordi selskabet ikke på samme måde er afhængig af kunne levere på baggrund af deres eksperimenter i pipelinen,« udtaler Per Hansen.

Læs også: Analysehus om Bavarian Nordic: Det bør investorer holde øje med nu

»Bavarian Nordic kan i bedste fald have en vaccine klar i slutningen af 2022 eller begyndelsen af 2023. Hvis det lykkes og hvis vaccinen bliver »konkurrencedygtig« i et stærkt felt, er der gode muligheder for at investeringsopfattelsen af Bavarian Nordic kan ændres varigt,« lyder det fra Per Hansen.

Hos Nordnet hæfter man sig ved, at der i forbindelse med potentialet for Bavarian Nordic »har været nævnt et årligt og tilbagevendende marked på 2 mia.« Det er dog et estimat, som er forbundet med stor usikkerhed, understreger Per Hansen.

»Ingen kender konkurrencesituationen. Bavarian satser på en »langtidsholdbar« vaccine. Den vil i givet fald formentlig blive væsentlig dyrere end de vacciner, som i dag er på markedet og som kan have en holdbarhed på 6-12 måneder,« lyder det fra investeringsøkonomen.

Han henviser samtidig til, at det er uvist, om andre konkurrenter - som Pfizer, BioNTech, Moderna eller andre - formår at fremstille vacciner, som kan indgå i et »vaccineprogram.«

»Historisk har en investering i Bavarian Nordic meget været relateret til en pipeline, hvor det som Bavarian Nordic arbejdede med havde store muligheder og perspektiver, men hvor resultatet var meget usikkert. Historisk er det kun vacciner, som Bavarian Nordic er lykkedes godt med. Usikkerheden er mindre og investorerne vil sikkert glæde sig over ikke løbende at skulle holde vejret og trække vejret tungt, når afgørende data skulle offentliggøres. Bavarian Nordic kan have fundet deres økonomiske sikkerhedsnet, hvis alt går vel,« lyder det fra Per Hansen.

Millionstøtten går til vaccineproducentens forventede fase 3-studie med dets vaccinekandidat, hvor Bavarian Nordic får de første 80 mio. kr. som forudbetaling, mens de resterende 720 mio. kr. er betinget af, at selskabet når en række milepæle. Hvis selskabet får vaccinen frem til markedet, skal støtten tilbagebetales – enten via leverance af vacciner til staten og eller såkaldte royalty-betalinger. Det sidste er dog kun gældende, såfrem Bavarian Nordic opnår et vist salg.

Læs også: Rygterne har svirret – nu sætter Bavarian Nordic ord på vild udmelding

Læs også: Sydbank om Bavarian Nordic: Dette bliver afgørende