Henter kommentarer

| Opdateret

Rygterne har svirret - nu sætter Bavarian Nordic ord på millionstøtte


Bavarian Nordic bekræfter nu, at man har fået godt 800 mio. kr. i støtte til at udvikle en coronavaccine.

»Baseret på succesfuld opnåelse af visse milepæle hovedsageligt relateret til fase 3-forsøget samt udviklingen af en kommerciel produktionsproces vil Bavarian Nordic kunne modtage op til 800 mio. kr.«

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra Bavarian Nordic mandag eftermiddag. Pengene kommer fra den danske stat og er blevet godkendt af EUs konkurrencemyndigheder.

»Aftalen har en værdi af op til 800 mio. kr. og sigter mod at understøtte udviklingen frem til godkendelse af ABNCoV2 som en boostervaccine, der kan bidrage til at styrke forsyningssikkerheden af COVID-19 vacciner til at imødekomme behovet for revaccination af befolkningen,« lyder det i meddelelsen.

»I henhold til aftalen modtager Bavarian Nordic en forudbetaling på 80 mio. kr. samt betalinger på op til 720 mio. kr., der er betinget af opnåelsen af en række foruddefinerede milepæle, herunder blandt andet afslutningen af det igangværende fase 2-forsøg, fase 3 udviklingsmilepæle samt milepæle knyttet til opskalering af den kommercielle produktion af vaccinen.«

Bavarian Nordics-topchef er tilfreds med udviklingen:

»Vi er særdeles tilfredse med opnåelsen af denne aftale med Sundhedsministeriet, som muliggør videreførelse af udviklingen af vaccinen frem mod godkendelse. Aftalen er en stor anerkendelse af ABNCoV2’s potentiale som en universel boostervaccine, og vi er stolte over at videreføre bestræbelserne af den danske forskning, som har vist lovende resultater i de hidtidige prækliniske og kliniske forsøg. Vores igangværende fase 2-forsøg vil bidrage med yderligere effektdata på anvendelsen af vaccinen som en booster senere i 2021, hvilket sætter os i stand til at færdiggøre designet af fase 3 samt diskussionerne med de regulatoriske myndigheder inden forventet påbegyndelse af det afgørende forsøg i 2022.« udtaler Paul Chaplin.

Selv om EU-kommissionen har meddelte, at man har godkendt, at den danske vaccineproducent modtager 108 mio. euro i statsstøtte - svarende til 803 mio. kr. - så har Bavarian Nordic ikke bekræftet det. Derfor har aktien været sendt i børspause. Det kan du læse mere om her. Vaccine-aktien er ikke desto mindre nået at flyve i vejret med 13 pct.

Sydbanks aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen har over for Berlingske påpeget, at en coronavaccine kan blive en god vaccine det danske selskab.

»Hvis man er i stand til at vise de her stærke data som man har vist indtil videre, så vil selv et salg af et markant mindre antal doser end de store producenter, være en god forretning. For så vil man formentlig kunne tage en pris der er på linje med de godkendte MRNA-vacciner fra Pfizer/BioNTech og Moderna,« siger Søren Løntoft Hansen til Berlingske

Læs også: Sydbank om Bavarian Nordic: Dette bliver afgørende

Læs også: Aktiechef om Bavarian Nordic: 'Det er meget væsentligt - der er et ret stort potentiale'

Læs også: Tror dansk aktie kan stige 200 kr. om et halvt år