Henter kommentarer

Bavarian Nordic-analytiker om mulig gamechanger: Derfor er aktien stadig attraktiv


Trods en kraftig stigning i år, så Bavarian Nordic-aktien ser attraktiv. Den danske vaccineproducent står nemlig med to ting, der kan blive en gamechanger.

Det vurderer senior aktieanalytiker Frank Hørning fra det svenske analysehus Redeye. Han har indgående fulgt medicinalsektoren igennem flere år, og han har derfor fulgt med i Bavarian Nordic, der onsdag rapporterer positive resultater om sin RSV-vaccinekandidat. Dataen demonstreret op til 79 pct. effektivitet til at reducere symptomatiske RSV-infektioner, bemærker Frank Hørning.

»Dette er gode nyheder for Bavarian Nordic, fordi resultaterne indikerer, at de er meget effektive og vil bane vejen for fase 3 -undersøgelser og en potentiel partnerskabsaftale,« udtaler Frank Hørning.

RSV er en almindelig virus, der normalt forårsager milde, kolde symptomer, men i alvorlige tilfælde kan forårsage alvorlige lungeinfektioner, herunder bronkiolitis og lungebetændelse. De, der er i fare, er normalt unge spædbørn og ældre samt mennesker med svækket immunsystem.

Læs også: Det mener analytikerne om Bavarian Nordic-aktien

RSV er et enormt marked med mere end 64 millioner mennesker, der bliver smittet hvert år. Det betyder, at RSV-vaccinen har blockbuster-potentiale, forklarer senior aktieanalytikeren med henvising til lægemidler, der har potentiale til at sælge for mere end 1 mia. dollar om året.

»Jeg tror fortsat på, at RSV-vaccinen har blockbuster-potentiale. Ifølge mine estimater bør den have en sandsynligheds vægtet værdi på 120 kr pr. aktie, baseret på en 50 pct. sandsynlighed for markedslancering.

Frank Hørning venter, at markedslancering kan ske i 2024 og har et peak sales estimat på USD 1.5 mia. Han har tidligere påpeget, at Bavarian Nordic stod med to projekter i dets pipeline, der kunne bidrage til at transformere det danske vaccineselskab.

Læs også: Nordnet: Det kan fuldstændig ændre opfattelsen af Bavarian Nordic

»Den ene gamechanger for Bavarian Nordic har været hele deres covid-vaccine, mens den anden var RSV-vaccinen. Inden for begge dele har det set positivt ud, og det har skabt momentum i aktien,« udtaler han.

Bavarian Nordic-aktien er allerede steget meget - hvad mener du om aktien på dette niveau? 

»Jeg synes, at dette kursniveau - selv med en stigning på 8 pct. i dag - er attraktivt, også selvom aktien er kørt meget op. Jeg synes godt, at man kan benytte sig af lejligheden til at købe sig i aktien,« udtaler han.

Bavarian Nordic ventes at opdatere markedet med flere oplysninger om RSV -vaccinen i 4. kvartal 2021. Allerede kl. 14 onsdag ventes selskabet dog at sætte flere ord på de seneste RSV-data.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Bavarian Nordic har nyt om mulig vaccine-guldfugl

Læs også: Lau Svenssen: Bavarian Nordic-aktien skal stige med 200 kr.