Henter kommentarer

Stort comeback til Vestas-aktien? Det tror strategen, der vil ske


32 pct. Så meget er den danske vindmølleproducent Vestas faldet i børsværdi i løbet af de sidste 12 måneder.

Alligevel har Handelsbankens senior aktiestrateg Michelle Nørgaard svært ved at se, at Vestas-aktien skulle få et comeback i 2022, skriver Børsen.

»Jeg har svært ved at se Vestas-aktien få et rebound i 2022. På kort sigt ser vi en risiko for, at væksten kan komme yderligere under pres. Baseret på udsigterne om en stagnerende aktivitet og fortsat prispres synes vi, der er rimelig mange risikofaktorer for kursudviklingen i 2022,« udtaler hun til Børsen.

Det bliver tidligst i 2023, at Vestas formår at ændre på billedet af, at man er udfordret på indtjeningen og væksten, lyder hendes vurdering.

Læs også: Strateg: 'Det her er en af de ting, som jeg synes, at du skal købe'

Jyske Banks aktieanalytiker Janne Vincent Kjær har over for MarketWire tidligere sat fokus på, at Vestas er udfordret af stigende transport- og råvarepriser.

»Og selvom Vestas forsøger at overvælte de stigende priser på kunderne og i stigende grad gør brug af klausuler i kontrakterne, er det ikke muligt at sende hele regningen videre, da ikke alle omkostninger kan hedges,« udtalte hun i den forbindelse.

Vestas har netop været i fokus i forbindelse med dets ordreindgang. Vestas' ordreindgang er i fjerde kvartal blevet udlagt som »svag«. Det skyldes formodentlig, at den danske vindmøllekæmpe har presset på for at komme igennem med prisforhøjelser, lyder vurderingen fra Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen.

»Den svage ordreindgang skyldes helt oplagt, at Vestas gennemfører massive prisforhøjelser (formentlig i omegnen af 10 pct.). Det forlænger kontraktforhandlingerne,« vurderer han.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Strateger: Det kan være tid til at samle op i sønderbombede aktier

Læs også: Milliardforvalter advarer mod børsstormvejr: Det bør du gøre nu