Henter kommentarer

Strateg om aktier, der rasler ned: Naturligt med nervøsitet


De amerikanske aktier vaklede torsdag, men det var de europæiske aktier, der endte med de største fald.

Rekorder på stribe får nu flere til at advarer om, at vi bevæger os ind i en periode med kursfald på aktiemarkederne. Det skriver Finans med henvisning til, at deltavarianten og en opbremsning i Feds obligationsopkøb gør investorerne nervøse.

»Du har haft et ekstremt stærkt løft i aktierne, hvor det hele bare er kørt en vej, og nu kommer de her historier. Man nærmer sig også en afslutning på perioden med gratis penge, og så er det naturligt man bliver nervøs,« siger Lars Skovgaard Andersen, der er investeringsstrateg hos Danske Bank, til Finans.

Læs også: Dansk storinvestor har spottet stort potentiale i disse små grønne aktier

Et lignende synspunkt har aktiechef Michael Friis Jørgensen fra analysehuset HC Andersen Capital torsdag givet udtryk for over for Euroinvestor. Det skete i kølvandet på, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), onsdag aften signalerede, at der allerede i år kunne falde en beslutning om mindske dens massive obligationsopkøbsprogram.

Han mener, at risikoen for et markant aktiedyk i efteråret er blevet væsentlig større.

»Vi har i lang tid set, at mindre korrektioner er blevet købt op på grund af likviditet i markedet. Folk har måske indset, at centralbankerne og Fed er en vigtig spiller i markedet, og at vi derfor ikke har set en 10 procents korrektion længe. Derfor bliver det helt afgørende kommunikationen fra den amerikanske centralbank, for jeg tror virkelig, at Fed har været en driver for, at vi ikke har haft en større korrektion i en usædvanlig lang periode,« udtalte han. Det kan du læse mere om her.

Nordea fremhæver i en kommentar fredag morgen, at aktierne i Fjernøsten natten til fredag er fortsat i rødt territorium.

»Asiatiske aktier fortsætter med at falde til nye bundniveauer for i år. Aktier i Kina – målt påSSEC – falder med over 1,5 pct. og i Hong Kong – målt på HSI  er faldet over 2 pct.. De europæiske og amerikanske formarkeder peger på en nervøs åbning,« lyder det fra Nordea.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Lars Tvede: 'Jeg har købt ting, der er vanvittigt upopulære'