Henter kommentarer

Strateg om bitter cocktail: 'Flere ting skræmmer investorerne'


Markedet har måtte sluge en lidt bitter cocktail.

Sådan betegner Nordeas senior investeringsstrateg Simon Kristiansen den situation, som vi befinder os i lige nu. Aktiemarkedet kæmper med at indprise de markante stramninger af pengepolitikken, som den amerikanske centralbank har annonceret, herunder rentestigninger. Det har skabt uro på markedet.

Læs også: Pensionsgigant advarer mod nedtur: Danske aktier kan fortsætte fald

»Flere ting skræmmer investorerne for tiden, hvoraf det vigtigste er, at markederne forventer og indpriser tæt på fire renteforhøjelser fra den amerikanske centralbank i år,« forklarer han i en kommentar.

Han peger på, at realrenterne er steget mere end 40 bp på blot 14 dage. Ser man på, hvordan markedet tidligere har reageret på så hurtige rentestigninger, så har det ført til en korrektion i aktiekurserne.

Læs også: Nordea: Dette kan måske redde dine aktier fra at synke i dybet

»Hertil kommer, at de fleste spekulative positioner er blevet afviklet, og nogle investorer har simpelthen hjemtaget gevinst efter de kraftige kursstigninger i 2021 og rebalanceret deres porteføljer. Tilsammen er det lidt af en bitter cocktail for markederne at sluge, men forhåbentlig vil den igangværende regnskabssæson minde investorerne om, at de faktorer, der understøtter risikofyldte aktiver, stadig er gældende og stærke.«

Korrektioner skaber ifølge ham et bedre udgangspunkt for fremtidige afkast, »for når der er blevet lukket noget luft ud af de mere spekulative lommer i markedet,« forklarer Simon Kristiansen.