Henter kommentarer

Nordea: Dette kan måske redde dine aktier fra at synke i dybet


Gode regnskabstal kan måske forhindre dine aktier mod at falde mod dybet.

Det vurderer Nordeas senior investeringsstrateg Simon Kristiansen i en kommentar torsdag.

»Regnskaberne kan meget vel være den redningskrans investorer vil kigge efter for at stoppe kursfaldene, i hvert fald hvis indtjeningen går hen og overrasker som vi forventer,« forklarer han.

Læs også: Der er aktieguld blandt de bombede selskaber – det vil strategen se efter

Her vil virksomhedernes indtjeningskvalitet og pricing power være afgørende parametre, lyder det. Pricing power er et selskabs evne til at kunne ændre priserne på dets produkter, uden at det får store negative konsekvenser for salget.

Du skal dog indstille dig på, at der vil opstå vindere og tabere blandt selskaberne og sektorerne. Der er dog to faktorer, der for ham at se vil skabe »betydelige« forskelle på tværs af både sektorer og de respektive selskaber.

Læs også: Aktiechef om dansk regnskabsbølge: Dette står vi overfor

»For det første kan nogle selskaber meget nemmere end andre hæve deres priser, når inputomkostningerne stiger,« forklarer strategen og fortsætter.

»For det andet er nogle selskaber langt bedre beskyttet mod stigende inputomkostninger, fordi deres marginer allerede er større. Selskaber med høje marginer vil opleve et mindre fald i indtjeningen ved en given procentvis stigning i omkostningerne end selskaber med lavere marginer.«

Læs også: Det glimter under overfladen - store fald skjuler aktie-vinderne

Investorer bør også holde øje med selskabernes guidance, dvs. deres forventninger til deres økonomiske udvikling. Guidance bliver afgørende, understreger Simon Kristiansen.

»Investorer bør holde et vågent øje på selskabernes guidance, som vi forventer vil fokusere på inflationspresset, inputpriser og en opblødning i de flaskehalse som har domineret meget af 2021,« forklarer han og uddyber:

»Navnlig i starten af et nyt kalenderår er investorerne meget opmærksomme på selskabernes forventninger til det nye år,« forklarer han.

Læs også: Saxo Bank: Sørg for at have aktier som disse

Virksomhederne kommer ifølge ham til at fremhæve inflationen i forbindelse med et øget omkostningspres og højere salgspriser.

»Det vigtigste er, at vi venter, at selskaberne vil se relativt optimistisk på deres udsigter for 2022 trods en række usikkerhedsfaktorer,« tilføjer han.

Nordea forventer alt andet lige, at udviklingen i selskabernes indtjening vil skabe fremdrift i markedet og holde hånden under nye aktiekursstigninger

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske – det tror han venter os nu

Læs også: Nordnet: 5 grunde til, at danske aktier er raslet ned