Henter kommentarer

| Opdateret

Svensk storbank advarer: Det er forklaringen på kursstigningen


Investorer skal tænke sig om en ekstra gang, inden porteføljen proppes med grønne aktier.

Sådan lyder det fra svenske Handelsbanken mandag morgen. Grønne aktier er banket i vejret, efter stormagten Rusland har invaderet Ukraine. Investorer er væltet ind i grønne aktier i en tro på, at udviklingen vil accelerere den grønne omstilling væk fra en afhængighed af russisk olie og gas.

Læs også: Rekordudbytte på vej til danske investorer

Men investorer skal træde varsomt, advarer storbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard. De mener, at spekulation er årsagen til de bæredygtige aktiers himmelfærd.

»Trods den seneste tids stødt stigende interesse for bæredygtige aktier, så vurderer vi, at aktierne i høj grad er kørt op på spekulationer,« lyder det fra strategerne.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Rekylen fra Vestens supervåben rammer nu Europa

Strategerne fremhæver, at Rusland i øjeblikket står for ca. 40 pct. af det europæiske gasforbrug, men Ruslands angreb har fået en lang række lande til at revurdere deres energipolitik. Det kan sætte fart på omstillingen til alternative energikilder, hvilket vil være »lukrativt« for selskaber som Vestas og Ørsted, bemærker de.

Det er dog vigtigt, at »vi kommer til at få noget mere håndgribeligt fra politisk side i forhold til hvordan ovenstående plan skal udføres, da efterspørgslen på de mere bæredygtige aktier ellers kan aftage hurtigt igen,« understreger strategerne.

Læs også: Tror overset 'aktiejuvel' kan stige 50 pct. på 2-3 år – 'den er for billig'

Læs også: Oligarkerne er jaget vildt – gigantisk yacht til 4000 millioner beslaglagt