Henter kommentarer

| Opdateret

Sydbank advarer: Disse aktier kan let blive ramt af aktiedyk


Der er grund til at tage tjekke porteføljen igennem en ekstra gang.

Det er budskabet fra Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, ifølge Finans. Han hæfter sig ved, at det er noget tid siden, at vi har set større aktiedyk, hvor kurserne bredt set falder 5 pct. eller mere. Det kan imidlertid ske i løbet af sommermånederne, og særligt for de amerikanske aktier.

»Jeg venter, at aktiemarkedet ligger højere om et år. Men vi har været igennem en lang nærmest ubrudt stigning. Derfor kan især USA let få en korrektion, særligt hvis vi ikke ser flere virksomheder hæve deres forventninger til indtjeningen den næste måned. Meget vil i så tilfælde afhænge af de private investorer. Og vi har tidligere set lidt aktieuro i de tynde handelsmåneder,« siger aktieanalysechefen, ifølge Finans.

Det samme påpegede Vellivs chefstrateg Henrik Henriksen i en klumme hos Euroinvestor 23. juni 2021. Centralbanklikviditet, vacciner og optimisme lod til at have gjort aktiemarkedet nærmest usårligt, advarede han.

Han fremhævede for en lille uge siden, at der siden november – svarende til knap 160 handelsdage – ikke har været en eneste +5 pct. korrektion på det amerikanske aktiemarked.

»Korrektioner på mindst 5 procent er ellers et ganske hyppigt fænomen på aktiemarkedet: Historisk er de kommet med et gennemsnit på blot 51 handelsdage, hvilket svarer til, at amerikanske aktier i gennemsnit har haft 4-5 korrektioner om året på mindst 5 procent.« forklarede han i sin klumme. Det kan du læse mere om her.

En af dem, der også ser negative tegn i aktiemarkedet er Millionærklubbens porteføljeforvalter, Lau Svenssen. Det forklarede han i mandagens udgave af podcasten Millionærklubben. Det kan du høre mere om her.

Læs også: Danskernes aktieformuer sætter ny vild rekord

Læs også: Centralbankchef: Meget hype om inflationen - den vil falde tilbage