Henter kommentarer

Sydbank om dansk aktie: Investorerne har ikke fanget, at deres værdier er væk


Det er tilsyneladende ikke gået op for mange, at værdierne i SAS er smuldret væk.

Det vurderer Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen i en kommentar tirsdag. Det sker med henvisning til, at SAS i skrivende stund har en børsværdi, der stadig er tæt på niveauet før coronaudbruddet i 2020.

»Aktieinvestorerne har med andre ord ikke rigtig fanget, at deres værdier er væk, og at deres ejerandel bliver stort set udvisket, når rekapitaliseringen bliver gennemført,« forklarer han.

Læs også: Sverige nægter at skyde flere penge i kriseramte SAS

Det sker i slipstrømmen på, at den svenske regering tirsdag morgen har meddelt, at man ikke vil skyde flere penge i det kriseramte flyselskab, men derimod lade lån konvertere til egenkapital. Konsekvensen er ifølge aktieanalysechefen, at den svenske stats ejerandel i SAS vil blive barberet voldsomt ned fra de nuværende 21,8 pct.

Det er derfor afgørende, at kreditorer og selskabets ansatte indgår nye aftaler, der kan holde liv i SAS' redningsplan, SAS Forward. Hvis der ikke indgås nye aftaler, er det ikke realistisk, at flyselskabet kan tiltrække de 9,5 mia. svenske kr., som SAS skal bruge for at holde sig på vingerne, lyder det.

Læs også: SAS 'har ryggen mod muren': Derfor er opkøb stadig dårligt nyt

»Nye aftaler med medarbejdere og kreditorer koblet med en ny ejerstruktur kan skabe et sundere SAS, men hvis selskabet ikke kan tiltrække kapital – fordi Sverige – og måske Danmark – ikke vil skyde flere penge i selskabet, risikerer dette at være et trin på vej til graven,« lyder det fra Jacob Pedersen.

»SAS Forward indeholder de rigtige initiativer, men lige nu ser den ud til at være overordentlig svær at gennemføre. Vi forventer dog bedre fremdrift i takt med, at alvoren går op for de involverede,« uddyber han.

Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at banken har en sælg-anbefaling på SAS-aktien.

Millionærklubben åbner endnu engang dørene og inviterer til Lytternes Dag - live med publikum - hvor du kan møde Millionærklubbens porteføljeforvalter, Lau Svenssen og investor, erhvervsmand og redaktør på Proinvestor, Helge Larsen. Læs mere her.