Henter kommentarer

Sydbank til Vestas-investorer: Det understreger vigtig pointe - og kan løfte aktiekursen


En Vestas-konkurrent står til at blive opkøbt. Det understreger værdien ved at være i en sektor med attraktivt vækstpotentiale.

Det påpeger Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen i en kommentar mandag, efter Simens Energy har budt på Vestas-konkurrenten Siemens-Gamesa. Siemens Energy ejer allerede omkring 67 pct. af Siemens Gamesa, men er lørdag kommet med et et købstilbud på 18,05 euro pr. aktie på de resterende aktier.

Der er flere ting, der er værd at fremhæve ved købsbuddet på den spansk-tyske vindmølleproducent, mener han. Købstilbuddet var - inden rygterne begyndte at florere - eksempelvis mere end 30 pct højere end Siemens Gamesas børskurs, peger aktieanalysechefen.

Læs også: Saxo Bank: Disse aktier er en oplagt købsmulighed - de er historisk billige

Det høje bud på Siemens Gamesa understreger, at nogen kan se god værdi i at eje vindmølleproducenter, mener Jacob Pedersen.

»Måske endda mere værdi på bare lidt længere sigt, end aktieinvestorerne lige nu har mentalt overskud til at overskue efter aktienedturen hidtil i år,« bemærker han.

For ham at se så er det også en god påmindelse til Vestas-investorerne.

»Tanken om at Vestas hver dag er til salg på fondsbørsen, og at andre virksomheder/investorer måske kan se muligheder i at overtage verdens førende vindmølleproducent lige inden potentialet begynder at udfolde sig igen, kan støtte Vestas-aktien. Vi fastholder købs-anbefalingen på Vestas-aktien, der godt nok er meget dyrt prisfastsat i forhold til 2022-underskuddet, men hvor attraktive vækstperspektiver og salgsprisforhøjelser vil bane vej for massive forbedringer allerede fra 2023,« forklarer Jacob Pedersen.

Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at banken har en køb-anbefaling på Vestas-aktien.

Læs også: Advarer mod visse investeringer: De rummer langt mere risiko, end investorerne stilles i udsigt

Læs også: Frygtindeks højt, men langt fra katastrofeniveau