Henter kommentarer

Tech-investor peger på 3 aktier til 2024: 'Det ligner en af vinderne'


Kunstig intelligens, ai, har været en af de hotteste investeringstrends i 2023, men der kan stadig være masser af aktiepotentiale indenfor området. 

Tech-investor og investeringschef i New Deal Invest, Mads Christiansen, peger i torsdagens udgave af Euroinvestors podcast Millionærklubben på tre AI-aktier, som han mener, kan klare det godt i 2024. 

Han mener overordnet, at der er tre typer af AI-selskaber, man kan investere ind i: 

  1. Virksomheder der laver infrastrukturen til ai 
  2. Virksomheder, hvor produkterne bliver bedre med kunstig intelligens 
  3. Virksomheder, der i en verden med ai kan profitere ved at være til at samle, bruge og udnytte data. 

Mads Christiansen peger i podcasten på aktier, fra forskellige kategorier: 

Broadcom
Den amerikanske virksomhed Broadcom er en af verdens største producenter af mikrochip. Broadcom har blandt andet ekspertise indenfor chips, der bliver brug til at lede data til og fra datacentre. Derfor kan selskabet få glæde af AI-bølgen som en af de virksomheder, der er med til at skabe infrastrukturen, mener Mads Christiansen: 

»De her chips bliver der endnu mere brug for, når der kommer flere datacentre, som skal bruges til ai. For der skal rigtig meget data til og fra centrene,« siger Mads Christiansen i podcasten. 

Derudover peger Mads Christiansen også på, at Broadcom har lavet en række opkøb, der blandt andet positionerer dem godt indenfor behandlingen af data. 

Broadcom-aktien er indtil videre steget med 75,6 pct. i år. 

Læs også: En af Danmarks største investorer: Sådan tror vi, aktierne klarer sig i 2024

SentinelOne
Den næste virksomhed, som Mads Christiansen peger på, er cybersikkerhedsselskabet SentinelOne. En smule forsimplet holder SentinelOne øje med trafikken af data ind og ud af virksomhederne for at overvåge, om et selskab er under angreb, og hvordan man skal agere på en eventuel begivenhed. 

»Her er et sted, hvor AI-automatisering virkelig, virkelig kan sparke ind,« vurderer Mads Christiansen. 

Han mener at kunstig intelligens vil kunne analysere trafikdata og være med til at vurdere, om man skal aktivere medarbejderne om natten. Dermed kan man effektivisere mange processer, mener Mads Christiansen. 

»Deres store konkurrent lige nu hedder Crowdstrike, og de er kommet ud før Sentinel One og er blevet profitable og større. Så det er en fordel for dem. Men det, der kan være en ulempe ved at være først ude, er, at den måde som Crowdstrike organiserer data på hos virksomhederne, den er ikke født til Clouden,« siger Mads Christiansen i podcasten. 

Han mener, at det kan gøre det dyrere for virksomhederne at bruge Crowdstrike i fremtiden. 

»Så SentinelOne har et nyt og bedre produkt i forhold til fremtiden og virksomhederne,« siger Mads Christiansen. 

Læs også: Lau Svenssen fremhæver 3 aktier til 2024: 'De er på vej op'

SentinelOne-aktien har været kastet ud i nogle store kursudsving i 2023 – blandt andet på baggrund af salgs- og opkøbsrygter. Afkastet har da også været markant lavere end konkurrenten Crowdstrikes, der har leveret 102 pct. i år indtil videre. Til sammenligning er SentinelOne-aktien steget med 20 pct. i år indtil videre. 

»Det er en af grundene til, at jeg godt kan lide den – nemlig fordi den har været upopulær i markedet i forhold til Crowdstrike,« siger Mads Christiansen. 

Grab
Den sidste aktie som Mads Christiansen fremhæver, er teknologiselskabet Grab, der har hovedkvarter i Singapore. Grab er et teknologiselskab, der gennem en »super-app« både tilbyder transportvirksomhed ala Uber samt madudbringning. Derudover har Grab også en fintech afdeling, hvor selskabet låner penge ud, har en e-wallet samt en buy-now-pay-later funktion. 

»Så de har alle facetterne. Og det, der er så interessant ved det, er, at så har man samarbejdende platforme,« lyder det fra Mads Christiansen i podcasten og fortsætter: 

»Det betyder, at alt den data, som er så vigtigt for at man kan skræddersy produkterne og ramme kunderne rigtigt, den har man på tværs.« 

I det seneste kvartal omsatte Grab for 615 mio. dollar, men havde et underskud på 91 mio. dollar. Det bekymrer dog ikke Mads Christiansen, da det for ham er vigtigt at selskabet investerer i at udvikle virksomheden. 

»De kommer ikke til at tjene penge de første mange år – det kommer til at være en rejse, ligesom Amazon har været på. Der er så meget, der skal udvikles, bygges og laves, før de skal tjene penge,« siger Mads Christiansen. 

Grab-aktien har dog været i modvind på børsen i USA i 2023, hvor den er faldet med 9,5 pct. indtil videre. Mads Christiansen mener dog, at der er mere potentiale i den fremadrettet: 

»Jeg synes, de står et rigtig godt sted og høster alt det her data. Så det ligner en af vinderne i Sydøstasien,« siger han i podcasten. 

Læs også: Er det for sent at komme med på Novo Nordisk-toget? Her er svaret ifølge to garvede investorer

Læs også: Se listen: Her er Danmarks 10 rigeste