Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: Nye signaler


Et nyt år står for døren, men spørgsmålene er stadig de samme: Hvilken indflydelse får inflation, corona og renten i år?

Statistisk materiale viser, at aktier i stigende trend er inde i et positivt sentiment, da der er en optimistisk forventning til selskabet. Omvendt har aktier med en faldende tendens i markedet ofte en negativ forventning til selskabet og deres prognoser. Før nytår gav jeg tre bud på interessante aktier for 2022, som alle havde brudt den faldende tendens. Det kan du læse mere om i '3 mulige vinderaktier i 2022'.

I dag forsætter jeg ud af det spor og har derfor valgt følgende 3 aktier: Ericsson, SKF og MPC Container.

Ericsson med nyt signal
På dagsniveauet er der etableret købssignal i december i både Bollingerkanalen, og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage har etableret et ”Golden Cross” i midten af december, hvor det korte glidende gennemsnit krydsede igennem det lange glidende gennemsnit. Kursen i Ericsson har på dagsniveauet testet 91-92 tre gange siden november og frem til begyndelsen af december uden at bryde igennem, og torsdag ramte kursen 99,79.

På ugebasis er der etableret købssignal i Bollingerkanalen for 1 uge siden, hvor kursen brød igennem den øvre kanallinie. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra for 2 uger siden, mens det lange glidende gennemsnit på 24 uger netop er blevet brudt nedefra i sidste uge. Der er etableret bundformation i Momentum i august, og modellen har været i en stigende tendens siden.

RSI har etableret en dobbelt bund, da niveauet 20 blev testet i juni og september, og nu har modellen ramt 51. Nærmeste modstandsniveau er ved 107, som var en bund i juni, og som var modstandsniveau i december 2020 og oktober 2021. Herefter er der topformation i april i niveauet 120, mens der er støtte i niveauet 92-93 og herefter i niveauet 80-82. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Skanska – RSI er over 60
På dagsniveauet er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen i Skanska i begyndelsen af december, og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i midten af december.

Dermed er ”gappet” fra september lukket i niveauet 231,60-234,4, så nu er det et åbent ”gap” i niveauet 246-247,3, hvilket er over den nuværende kurs på 234,2, og under det nuværende niveau er der et ”gap” i niveauet 225,6-225,8.

På ugebasis er Bollingerkanalen gået i køb for 3 uger siden. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt for 3 uger siden, mens det lange glidende gennemsnit er blevet i sidste uge. Momentum har været i en stigende tendens på ugebasis siden oktober, og RSI er ligeledes i en stigende tendens og har ramt 62.

Nærmeste modstandsniveau er ved 250 og herefter i niveauet omkring 275, mens der er støtte i niveauet 220 og herefter i niveauet 204-205. Afvent udviklingen.

MPC container - kan den fortsætte?
MPC Container-aktien er steget med 288 pct. i 2021. Spørgsmålet er jo, om der er mere og hvor meget. Aktien etablerede en bundformation i oktober i niveauet 18,5, og nu handles aktien i niveauet 24,5. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross”. Bollingerkanalen har etableret købssignal i begyndelsen af december.

På ugebasis er der etableret købssignal i Bollingerkanalen for 4 uger siden, og de glidende gennemsnit er tæt på at etablere et ”Golden Cross” efter, både det korte og det lange glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra.

Momentum etablerede en bund i midten af november og har siden været i en stigende tendens. I december brød Momentum igennem det glidende gennemsnit nedefra, hvilket bekræfter den positive tendens. RSI etablerede ligeledes en bund i november og har nu ramt niveauet 80.

Nærmeste modstandsniveau er omkring 27-28, som blev testet i juli, august og september samt en bund i februar. Næste modstandsniveau er ved niveauet 34-35, mens der er støtte i niveauet 20 og herefter i niveauet 18. Hold øje med modstandsniveauet omkring 28, for bliver det, ser det interessant ud.

Lars Persson ejer ikke aktier i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Du må ikke undervurdere risikoen for kursfald

Læs også: Milliardforvalter advarer mod børsstormvejr: Det bør du gøre nu