Henter kommentarer

Du må ikke undervurdere risikoen for kursfald


Der er en betydelig risiko for, at aktierne bliver kastet ud i kursfald i 2022.

Sådan lyder det fra Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, der i en ny kommentar har set nærmere på det, som han beskriver som et »feststemt« børsmarked.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Velkommen til et helt igennem forrygende børsår

»2022 ligner et år med en ikke ubetydelig risiko for negative aktieafkast efter massive stigninger i de seneste år,« lyder det fra Jacob Pedersen, der uddyber:

»Indtil videre tager aktieinvestorerne udsigten til et miljø med væsentlig færre lavrente- og likviditetslykkepiller med ret ophøjet ro, men når medicinen faktisk forsvinder, kan det gøre mere ondt.«

Læs også: Milliardforvalter advarer mod børsstormvejr: Det bør du gøre nu

Han hæfter sig blandt andet ved, at prisfastsættelsen på globale aktier stadig er dyr. Det skyldes ifølge ham ikke mindst de meget dyre amerikanske aktier. Den høje prisfastsættelse kræver imidlertid, at der kommer indtjeningsoverraskelser »for at sikre positive aktieafkast i et miljø med en opstramning af pengepolitikken i USA og mange andre steder,« mener Jacob Pedersen.

Essensen er, at den høje inflation forhindrer centralbankerne i at støtte finansmarkederne på samme måde som tidligere. Det er en stor forskel fra tidligere, bemærker han.

Læs også: Marked på vej mod værste år siden 1999

»Vi ser ind i et aktieår med større udsving og flere perioder med turbulens end i 2021 i takt med, at det nye pengepolitiske regime bliver virkelighed. Den pengepolitiske opstramning vil blive et større tema end omikron i 2022, og det efterlader bedre afkastmuligheder på et ret billigt europæisk aktiemarked end på det dyre amerikanske og blandt de vækst- (og potentielt Evergrande-kollaps-) udfordrede Emerging Markets-aktier,« forklarer Jacob Pedersen.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: 3 billige aktier til 2022: 'Aktien er voldsomt undervurderet'

Læs også: Aktiechef: Sådan ville jeg placere 100.000 kr. lige nu