Henter kommentarer

Aktiechef: Sådan ville jeg placere 100.000 kr. lige nu


Hvordan ville du placere 100.000 kr. lige nu?

Det spørgsmål har Euroinvestor stillet Millionærklubbens porteføljeforvalter Michael Friis Jørgensen, der er aktiechef hos rådgivningsvirksomheden HC Andersen Capital. Hvis han frit kunne vælge, ville han nøjes med at placere 50.000 kr. i markedet nu, og holde 50.000 kr. på sidelinjen, indtil der var mere klarhed over den økonomiske udvikling i 2022.

Læs også: 3 billige aktier til 2022: 'Aktien er voldsomt undervurderet'

»Jeg ville placere 30.000 kr. i energisektoren. Den lægger sig i krydsfeltet imellem vækstaktierne og value-aktierne,« udtaler han.

Value-aktier dækker over selskaber, der lidt forenklet sagt er billigt prissat på aktiemarkedet, mens vækstselskaberne omvendt er dyrt prissat på nøgletallene, fordi markedet forventer, at vækstselskaber vil tjene mange penge i fremtiden og opleve højere vækst end det brede marked.

»Jeg synes, at energi er et rigtig godt inflations-bet, uden at det kræver stigende renter,« udtaler aktiechefen med henvisning til olieaktier samt forsyningskæden i den del af aktiemarkedet.

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske – det tror han venter os nu

Derudover ville Michael Friis Jørgensen placere 10.000 kr. i råvaresektoren og 10.000 kr. i teknologiaktierne.

»Jeg synes simpelthen ikke, at der er et klart billede i forhold til væksten. Jeg tror, at det vil blive ved med at være uklart et godt stykke ind i foråret, inden rentefrygten aftager, som jeg tror, at den gør,« udtaler han.

Læs også: Danskernes formuer vokser – er du lige så rig som dem på din alder?

Netop det sidste er en af grundene til, at aktiechefen ikke bryder sig om bankaktierne, da han er uenig med den del af aktiemarkedet, der forventer meget højere renter. Coronanedlukningerne gør samtidig, at han ikke for alvor er klar til at gå ind i genåbningsaktierne, dvs. aktier, der nyder godt af et økonomisk opsving.

»Når det kommer til energiaktierne, så er der klart et forsyningsproblem, og derfor burde der være stigende priser, men omikron skaber en usikkerhed omkring økonomien og vores rejseaktivitet,« tilføjer han.

Læs også: Aktiechef: Dette er det vigtigste nøgletal

Hvis du fik kniven for struben, hvor ville du så placere de sidste 50.000 kr.
»Jeg ville nok vælge at placere dem i noget så kedeligt som sundhedsaktierne. Det er kvalitet, og noget som kører imellem vækstaktierne og value-aktierne. Jeg ville placere pengene meget defensivt,« udtaler Michael Friis Jørgensen.

At han ikke vælger aktier i defensive selskaber inden for den del af markedet, som man kalder stabil forbrug, skyldes en bekymring for, at selskaberne bredt set er pressede af inflationen. Du kan læse mere om de forskellige områder af aktiemarkedet her.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

 

Michael Friis Jørgensen vurderer, at der er en begrænset risiko for tab i sundhedsaktierne, som med hans vægtning udgør en betydelig del af porteføljen, hvis han tager fejl af den økonomiske udvikling.

Læs også: Nordea-strateg: Sådan ville jeg placere 100.000 kr. nu

»Jeg har ikke lyst til at vælge imellem value og vækst lige nu, så derfor vælger jeg defensive kvalitetsaktier,« udtaler han.

»Jeg tror, at vækst bliver kendetegnende for 2022, og derfor hælder jeg til vækstaktierne, men det er for tidligt at tage valget allerede nu. Jeg ville placere størstedelen af pengene i det amerikanske aktiemarked, måske 80 pct., mens de sidste 20 pct. vil blive placeret i Europa. Jeg synes ligesom mange andre, at emerging marked-aktierne er for billige, men de aktier er også påvirket af inflation og coronanedlukninger,« udtaler han.

Helt grundlæggende vurderer aktiechefen, at aktieåret 2022 bliver todelt, hvor det, som klarer sig godt i første del af året vil falde tilbage, hvorefter de aktier, der har været udfordret vil gøre comeback.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Danske Bank-strateg: Sådan ville jeg placere 100.000 kr. nu

Læs også: 3 mulige aktievindere til 2022: 'Det er en kvalitetsaktie, der er enormt billig'