Henter kommentarer

Tidligere overvismand: Inflationen vender snart


Inflationen i Danmark kan snart vende ifølge tidligere overvismand.

De seneste par måneder har der været stort fokus på inflationen i Danmark. Mange går nok og håber på, at udviklingen for inflationen snart vender, og ifølge Professor i økonomi ved Aarhus Universitet og tidligere overvismand Michael Svarer behøver danskerne måske ikke at vente så længe.

»Mit bedste bud er, at vi ikke skal så langt ud i fremtiden,« siger Michael Svarer i en paneldebat ved Finans Danmarks årsmøde mandag.

Den tidligere overvismand peger på udviklingen i USA som et eksempel på, hvor hurtigt det kan gå.

»Vi har set, at det vendte i USA ret hurtigt, og hvis man gør det rigtige, kan det også vende hurtigt i Danmark,« siger Michael Svarer.

Inflationen i USA toppede tilbage i juni med 9,1 pct. Siden da har den været faldende og i oktober endte inflationen i USA på 7,7 pct.

Professoren fra Aarhus Universitet præciserer sin forudsigelse en smule, da Euroinvestor taler med ham efter årsmødet.

»Der er relativt stor tiltro til, at inflationsproblemet kan håndteres, og at vi i løbet af et halvt til et helt års tid kan begynde at se meget lavere inflation i Danmark,« siger Michael Svarer til Euroinvestor.

Han påpeger, at de ellers høje priser på energi, fragt og fødevarer, som især har forårsaget inflationen i Danmark, alle er faldet en smule på det sidste.

Læs også: Nationalbankdirektør: Vær forsigtige med udbytte

Læs også: Sådan sikrer du dig bedst i tilfælde af skilsmisse