Henter kommentarer

Tordner mod aktien – der er bedre muligheder andre steder


Der er et begrænset kurspotentiale i FLS-aktien frem til 2023.

Det vurderer Handelsbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard om den danske ingeniørkoncern, der har specialiseret sig inden for cement og udstyr til mineindustrien. Strategerne har set nærmere på det danske selskab, efter det er kommet med friske regnskabstal for de sidste tre måneder. Der var ifølge Handelsbanken tale om et bedre end frygtet regnskab for 3. kvartal.

Her fokuserer man blandt andet på FLS' opkøb af Thyssenkrupps mineforretning.

Læs også: Dansk aktie braget op med 229 pct – topchef forventer nyt super kvartal

»Mens vi forstår logikken og rationalet bag opkøbet af Thyssenkrupps mineforetning hersker der dog ingen tvivl om, at opkøbet og den efterfølgende integrationsproces på kort og mellemlang sigt vil udvande FLSmidths marginer,« lyder det fra strategerne.

De medgiver, at opkøbet på længere sigt vil sikre større markedsandele, mens en bredere portefølje vil gavne FLSmidths lønsomhed, men »ved en prisfastsættelse på 13,5x EV/EBIT ser vi dog et begrænset kurspotentiale indtil 2023,« lyder det.

Læs også: Dansk topchef forgyldt med 'ekstraordinær' bonus – svarer til to års løn

»Vi er overbeviste om, at man som investor gør klogt i at være eksponeret mod minesektoren, men vi ser et anstrengt risiko/afkast-forhold for FLS-aktien på 12-måneders sigt. Vi ser således bedre potentiale andre steder i minesektoren.«

Anbefalingen på FLSmidth er fortsat sælg, mens kursmålet hæves til 220 kr. mod tidligere 210 kr. FLS-aktien lukkede torsdag i kurs 264,70 kr.

FLS landede i tredje kvartal en omsætning, der var 9 pct. højere end konsensusforventninger, mens den justerede driftsindtjening (EBITA) endte 24 pct. højere. Du kan læse mere om regnskabet her.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Afgørelse truffet – det kan sende Novo-aktien opad

Læs også: Børshus tror dansk aktie kan stige næsten 400 kr.