Henter kommentarer

'Udfordret' og 'ganske enkelt bare dårlige' – det siger milliardforvalter om Vestas


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

»Jeg vil opsummere det til et udfordret Vestas, og tal var ganske enkelt bare dårlige.«

Sådan lyder det fra Lars Hytting, aktiechef i Artha Kapitalforvaltning, tirsdag morgen. Meldingen skal ses i lyset af  Vestas' regnskab for første kvartal, der udkom søndag aften.

Aktiechefen henviser til, at vindmøllegiganten taber penge på de vindmøller, de producerer, fordi EBIT-marginen i år ventes -5 til 0 pct. Marginen beregnes ved at trække driftsomkostninger fra omsætningen, og det beskriver således, hvor stor en procentdel af en virksomheds omsætning, der reelt set ender ud som en indtjening.

Læs også: Rygterne svirrer: Elon Musk jager flere penge

»Vestas, det lå lidt i luften ikke, modvind forude?,« spørger aktiechefen retorisk i en børsopdatering tirsdag morgen.

I forbindelse med regnskabet søndag, nedjusterede Vestas sine forventninger til året. Selskabet regner med en omsætning på mellem 14,5 til 16 mia. euro i indeværende år. Før hed målet 16 til 16,5 mia. euro.

Rusland, stigende priser og pres på forsyningskæder får i første omgang ansvaret for nedjusteringerne, fremhæver Lars Hytting.

Til trods for de røde tal, er der i Vestas' øverste stol ingen krisestemning at spore. I et interview med Marketwire betoner topchef Henrik Andersen, at »det er ikke en krise som sådan, for hvad er ordet krise«.

Læs også: Vestas-chef trods milliardunderskud: Det er ikke nogen krise for os

Læs også: Jyske Bank afslører dugfriskt regnskab: Tjener 851 mio. kr.