Henter kommentarer

Udvalgte danske aktier bankes ned - her er forklaringen


Den nye coronavariant Omikron rammer nogle danske aktier hårdere end andre.

Det  påpeger Sydbanks afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen i en kommentar over for MarketWire.

»Samlet er vi lidt nede i dag, da der er generelt frygt for vaccineeffektiviteten på den nye coronavariat Omikron,« siger Ole Kjær Jensen.

Læs også: Bavarian Nordic-analytiker: Det kan få kolossal betydning - burde sende aktien op

»Snakken om nye nedlukninger og nye restriktioner står også i kø - og der ser vi selskaber som Pandora, bryggerierne og ISS komme under pres på usikkerheden,« siger han.

Det sker med henvisning til, at smykkegiganten Pandora, ølkæmpen Carlsberg, bryggeriet Unibrew og servicekoncernen ISS er røget til bunds i det toneangivende danske eliteindeks, der udgør de største og mest handlede danske aktier.

Pandora er tirsdag ved middagstid i rødt med minus 3,7 pct. Unibrew er i rødt med 3,7 pct, mens Carlsberg 3,2 pct. ISS-aktien falder med 2,3 pct. I bunden af C25-indekset finder man også vindmøllegiganten Vestas - aktien falder med godt 3 pct.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artikler og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Dansk milliardforvalter: 'Det her er den mest undervurderede danske aktie'

Læs også: Bavarian kan hurtigt omstille vaccine til ny coronavariant