Henter kommentarer

Valueinvestor om Bavarian Nordic: 'Jeg mener, at den er meget mere værd'


Der er flere grunde til at være positiv på særligt én dansk biotek-aktie. Det mener value-investor og direktør i Juul Value Invest, Per Juul. Han taler om den danske vaccineproducent Bavarian Nordic.

»Jeg mener, at selskabet kommer til at tjene mange penge på deres koppervaccine-ordrer på et tidspunkt. Det er nok forskellen på, hvad jeg og hvad andre tænker om aktien,« udtaler Per Juul.

Han fremhæver, at man andre investorer måske er i tvivl om, hvorvidt det bliver til noget med de ordre, som den amerikanske regering har lagt op til. Ordrene er tiltænkt at sikre, at USA kan vaccinere amerikanerne mod kopper, forklarer Per Juul, der selv har aktien i sin portefølje.

Læs også: Biotek-topchef: Markedet er langt større end forventet

»Bavarian Nordic er først ved at bygge fabrikken, og få den godkendt, så det kommer måske først i 2023, og det er jo en evighed for mange investorer, der måske er optaget af pipeline, og hvordan det går med udviklingen af en vaccine mod COVID-19,« udtaler Per Juul.

Hvorfor er du allerede i aktien?
»Det er fordi, at jeg mener, at den er meget mere værd, hvis de kommer til at tjene de her penge. Bavarian Nordic har desuden købt to vacciner sidste år fra GlaxoSmithKline, som jeg også ser fornuftige ud. Fremtiden ser lys ud om nogle år - og det kan jeg godt vente på,« udtaler han.

Læs også: Storbank med nyt aktieindeks - fire danske darlings har fået en plads

Bavarian Nordic købte de to produkter fra den britiske medicinalkæmpe for 175 mio. euro i 2019. Det drejer sig om vacciner mod rabies og så TBE, som er en form for meningitis, som kan opstå efter flåtbid.

Per Juul vurderer samtidig, at Bavarian Nordics køb hos GlaxoSmithKline komplementerer de andre elementer i Bavarian Nordics pipeline.

»Jeg går mest op i, hvad jeg synes, at værdien er i stedet for, hvordan det ser ud lige nu,« udtaler han.

Han påpeger dog, at aktien er steget meget i år, og at aktien sagtens kan ende i en sur periode, hvis der ikke kommer nogle gode nyheder.

Læs også: Peger på overset kvalitetsaktie: Her har de gjort det 'virkelig, virkelig godt'

Læs også: Ny dansk kapitalforvalter: Denne aktie er super attraktiv