Henter kommentarer

Peger på overset kvalitetsaktie: Her har Kerry Group gjort det 'virkelig, virkelig godt'


Mens der er massivt fokus på vækstaktier, bliver en lang række kvalitetsaktier overset. En af dem er aktien i Kerry Group, der er en global leverandør af ingredienser og smagsstoffer. Det fortæller porteføljeforvalter Dan Wejse fra investeringsforeningen MW Compounders.

»De har en stabil forretningsmodel med en fin organisk vækst, og en positiv margin-udvikling over lang tid. Kerry Group har formået at lave en helt masse små opkøb, der hele tiden har styrket selskabet,« udtaler Dan Wejse.

Han har fulgt selskabet i en længere årrække og set, hvordan selskabet er lykkes med at gennemføre en lang række mindre opkøb, der har styrket virksomheden.

Læs også: Ny dansk kapitalforvalter: Derfor er aktien super attraktiv

Aktien i Kerry Group tilhører den type selskaber, som kan være let at overse i et marked, hvor der er massiv fokus på vækstaktier. Der er imidlertid tale om et særdeles veldrevet selskab, og en kvalitetsaktie, der på mange punkter er overset, må man forstå på Dan Wejse.

Vigtigst af alt, så lever selskabet op til de tre krav til aktierne, som man gerne vil have i porteføljen hos MW Compounders. Compounding refererer til ‘rentes rente’-effekten, og det er netop den slags aktier, som den nystartede investeringsforening vil satse på. Det vil sige aktier i selskaber, der over mange år formår at levere god vækst i omsætning og indtjening.

Der er særligt tre krav til et selskab, for at det kan ende i porteføljen hos investeringsforeningen: Det skal vokse pænt, være dygtige til at skabe afkast ud fra de midler, som er til rådighed, og være gode til at bruge de penge - der er tilovers, når der er investeret i driften - på en attraktiv måde, f.eks. ved at sende penge tilbage til aktionærerne.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Og så skal aktien ikke være for dyr, forklarer Dan Wejse med henvisning til, at man jo også kan komme til at købe guld for dyrt.

»Noget af det, som Kerry har gjort virkelig, virkelig godt, er, at de har været gode til kapitalallokering. De har været gode til at lave mange opkøb, hvor de har fået nye teknologier eller nye markedsområder ind i huset. Det har betydet, at selskabet er lykkes med at vokse via opkøb. De har vist igennem mange år, at det kan de finde ud af,« udtaler han.

Her ses porteføljeforvalterne Johannes Møller (t.v.) og Dan Wejse, der står bag MW Compounders, hvor der satser på compounder aktier, dvs. aktier, der vinder på rentes rente-effekten. Vis mere

»Der er samtidig en rimelig organisk vækst - det er jo et selskab inden for ‘stabilt forbrug’ - så det er ikke helt, helt høje vækstrater. Selskabet har nogle solide marginer, og så har de et pænt afkast på den investerede kapital. Og, så har de altså været enormt dygtige til at udvide deres forretning via opkøb,« forklarer han.

Læs også: Ekspert om fremtidens vinder-aktier: Derfor kan kunstig intelligens blive afgørende

Men det er ikke kun godt alt sammen. Selskabet er blevet ramt af coronakrisen, fordi en del af forretningen er underleverandør til restauranter og takeaway-steder. Krisen betød, at aktien faldt kraftigt under de brutale fald i foråret. Det er dog noget, som Dan Wejse mener er en købsmulighed.

»Vi synes grundlæggende, at det er en virkelig god forretningsmodel, og de har en masse kompetencer inden for den vej, som forbrugerne bevæger sig,« udtaler han.

Se også: Ugens aktie: Novozymes: opbremsning og nye signaler

Det gælder eksempelvis bæredygtighed, hvor Kerry har specialiseret sig i at kunne hjælpe kunderne med at udvikle eller tilpasse ingredienser og smagsstoffer, så de passer til lige netop den enkelte kunde, eksempelvis hvis kunderne ønsker mere bæredygtighed.

»Det er en klassisk compounder-aktie, der er på en god rejse, og det er en aktie, der passer ind i vores stabile ben i investeringsforeningen,« udtaler Dan Wejse.

Investeringsforeningen har netop åbnet for, at private investorer kan være med på investeringsrejsen. Planen er at have aktier i 20-30 selskaber i porteføljen, der kommer til at bestå af selskaber fra hele verden.

Johannes Møller og Dan Wejse har tidligere gæstet aktiepodcasten Millionærklubben. Du kan høre, hvordan de spottede deres aktier her.

Læs også: Lars Tvede: Der kommer et skifte mod disse aktier

Læs også: Scor på feriepenge: Her er 3 bud på langsigtet gevinst