Henter kommentarer

Vestas-aktien er faldet kraftig tilbage - det mener aktiechefen om aktiekursen nu


Selvom Vestas-aktien er faldet kraftig tilbage, så er det stadig for tidligt at samle op i den.

Det mener i hvert fald Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning. Det skal ses i lyset af, at den danske vindmøllegigant er faldet med næsten 21 pct. i løbet af den sidste måned.

Vindmølleaktien er heller ikke gået fri af det stormvejr, som danske aktier er blevet kastet ud i de seneste dage. Aktien er til sammenligning faldet 8 pct. i løbet af bare den seneste uge.

Læs også: Aktiechef advarer: Disse aktier er rigtig farlige lige nu - der lurer et blodbad

»Jeg er blevet spurgt mange gange, første gang på selve dagen på regnskabet, og føler mig fortsat ikke fristet. Der er mange usikkerheder, og som så ofte før vil jeg gerne se stormen lægge sig lidt,« forklarer Lars Hytting i en kommentar torsdag morgen.

Lars Hytting begrunder det med, at han ikke behøver de første 2-3 procents kursgevinst og påpeger, at »det er alligevel nærmest umuligt at ramme bunden.«

Læs også: Saxo Bank: Pas på hypede elbilaktier - kast dig i stedet over disse

Han understreger dog, at Vestas-aktien er interessant på længere sigt. Aktiechefen har desuden tidligere givet udtryk for, at han ikke er i tvivl om, at »Vestas er en god forretning på den længere bane. De er med til at løse et fundamentalt behov inden for alternativ energi, og det behov forsvinder ikke.«

Vestas-aktien var netop en af de tre danske aktier, som Lars Hytting ville turde købe til porteføljen og beholde de næste 10 år. Det kan du læse mere om her.

Artha Kapitalforvaltning forvalter mere end 15 mia. kr. og fokuserer på især danske og nordiske aktier.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Lau Svenssen: Vestas-konkurrent kan ændre branchen

 

Læs også: Vestas-konkurrent frygter for branchen: 'Vi har formentlig drevet det for langt'