Henter kommentarer

Vigtigt møde på den anden side af Atlanten kan ryste finansmarkederne

The Federal Reserve building is seen in Washington, DC on 22 October, 2021. (Photo by Daniel SLIM / AFP)
The Federal Reserve building is seen in Washington, DC on 22 October, 2021. (Photo by Daniel SLIM / AFP) Foto: DANIEL SLIM
Vis mere

Investorerne må over de næste par dage spænde sikkerhedsselen og forberede sig på en betydelig risiko for udsving på finansmarkederne, når den amerikanske centralbank, Fed, er færdig med deres pengepolitiske møde tirsdag og onsdag.

Det skriver Finans på baggrund af analytikere fra flere banker, der altså spår en rutsjebanetur på aktie- og rentemarkederne, hvis Fed vælger af drosle ned for opkøb af stats- og realkreditobligationer.

»Lige nu er det en linedans med likviditetsstramninger og ude i fremtiden renteforhøjelser, som Fed skal kaste sig ud i. For stort set hele markedet har vænnet sig til den doping, man har fået i rigelige mål, og når dossisen sænkes, gør det ondt,« lyder det fra aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, til mediet.

Forventningen forud for det vigtige møde er, at centralbanken vil stramme den førte meget lempelige pengepolitik, og løbende vil afvikle obligationsopkøbsprogrammet, der udgør 120 mia. dollar om måneden.

Læs også: ​Oktober leverede rekordhøje afkast

Læs også: For femte måned i streg står boligudbuddet bomstille: »Det er lidt usædvanligt«