Henter kommentarer

Vil du investere grønt? Kendt dansk aktie 'bliver mere og mere interessant'


Hvis du vil investere i den grønne omstilling, så er Ørsted-aktien ikke det værste sted at være.

Det vurderer Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalfovaltning, om aktien i den danske energimastodont, der har specialiseret sig i opførelse, drift og vedligeholdelse af havmølleparker.

»Markedet er nervøst, aktien siver stille og roligt, alt imens den langsigtede case kun bliver mere og mere interessant. Tror man på alternativ energi på den lange bane, så er Ørsted nok ikke det værste sted at smide sine jetoner,« lyder det fra Lars Hytting.

Læs også: Stjerneinvestor i megasats på kendt aktie

Ørsted-aktien har haft en turbulent tilværelse på børsen. I løbet af de seneste tre måneder er aktien steget godt 13 pct, men i løbet af de seneste 12 måneder er aktien faldet næsten 12 pct. Den danske energimastodont er blevet ramt af usikkerhed, fordi selskabet er blevet ramt af Ruslands invasion af Ukraine. En lang række vestlige selskaber har trukket sig fra det russiske marked, men Ørsted er bundet af en aftale med russiske Gazprom om at købe gas.

Det bliver ikke bedre, at Gazprom med Rusland og Putin i ryggen kræver, at Ørsted afregner i rubler, hvilket Ørsted har afvist. Ørsteds position har betydet, at det danske energiselskab ufrivilligt er blevet fanget i Vestens opgør med Rusland, bemærker han.

Læs også: Vigtigt aktieindeks i største nedtur siden 2008

Sydbanks aktieanalytiker Per Fogh har i et analysenotat vurderet, at Ørsted kan spille en vigtig rolle i Europas frigørelse fra russisk energi.

»Ørsted starter 2022 med en stærk indtjeningsvækst godt hjulpet på vej af høje vindhastigheder, frasalg af ejerandele og ekstremt høje energipriser. Vi ser gode muligheder for, at Ørsted kan udnytte selskabets stærke position på land- og havvind markedet til at bidrage til Europas frigørelse af den russiske gas,« forklarer Per Fogh, der har en købsanbefaling på Ørsted-aktien. Det fremgår også på Sydbanks hjemmeside.

Artha Kapitalforvaltning fokuserer især på nordiske og danske aktier. Den professionelle investor har mere end 17 mia. kr. under forvaltning.

Læs også: Giftig dansk nedtur: 'Vi frygter jo alle at sidde med sådan en aktie'

Læs også: Har advaret mod det længe – nu sker det: 'Sidste gang faldt aktierne 20 pct.'