Henter kommentarer

Virus sætter sig i hele Europa - uhyggeligt mønster er tilbage


Velkommen til foråret 2020.

Med skræmmende præcision har den nye variant af coronavirus sendt aktiemarkedet i en tidsmaskine, der er landet i marts 2020. Her er overblikket:

Olien dykker, alle genåbningens vindere og de mest konjunktørfølsomme aktier får ligeledes tørre tæsk. Stort set ingen sektorer går ram forbi, men målt på futuresmarkedet, ser det ud til, at teknologiaktierne får en mere med et fald i Nasdaq-futures på kun 1,2 pct. Det skal ses i forhold til nedture rundt omkring på det europæiske børser på omkring 3 pct.

Olieprisen dykkker omkring 4 pct. til 79 dollar pr. tønde nordsøolie. Udviklingen har sendt den norske krone markant tilbage, og herhjemme er det Maersk Drilling, der tager de tørreste tæsk med et tab på 3,9 pct.

Ligesom i marts 2020 er det også banksektoren, der lider. Danske Bank er nede med 3,5 pct. og følger dermed trop med de øvrige nordiske storbanker.

Alle turisme relaterede aktier får ligeledes drøje hug. SAS og Norwegian dykker begge omkring 8 pct.

Der er ingen lindring blandt de grønne aktier i den populære ETF Global Clean Energy fra iShares, der falder 3,7 pct. Dog er danske Ørsted kun nede med 0,5 pct.

Et enkelt lyspunkt er medicinalsektoren, hvilket betyder, at C25-indekset slipper relativt nådigt gennem den store europæiske nedtur. Ambu stiger ligefrem 4 pct., mens Bavarian kæmper for at holde sig i grønt med et plus på 0,4 pct.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Derfor vækker ny coronavariant bekymring

Læs også: Lau Svenssen: Spekulerer vi os selv i sænk med børskapitalismen?