Henter kommentarer

Warren Buffett med opsigtsvækkende ændring: Sælger stort ud af årelang investering


Investeringsselskabet Berkshire Hathaway med stjerneinvestoren Warren Buffett i spidsen, har solgt næsten alle sine aktier i den amerikanske storbank Wells Fargo efter mere end 31 år som aktionær i virksomheden.

Det skriver Reuters.

Nu ejer Berkshire Hathaway aktier i den San Fransciso-baserede bank for 26,4 mio. dollar pr. 31 marts i år. I januar 2018 lød beholdningen på 32 mia. dollar.

Berkshire Hathaway investerede for første gang i Wells Fargo tilbage i 1989, og Warren Buffett har ifølge mediet brugt mere end 12,7 mia. dollar på aktier banken.

Wells Fargos ry har været blakket i flere år, og det kan måske være grunden til, at den 90-årige stjerneinvestor langsomt er på vej ud. Banken har blandt andet oprettet millioner af uønskede konti i kunders navn, opkrævet ulovlige afgifter samt presset medarbejderne med tårnhøje salgsmål.

Det fik ifølge mediet Warren Buffett til i starten af 2020 til at kalde bankens incitamentssystem for »dumt«, og at banken var langsom til at få rettet op på dens fejl.

»Sagen er, at de ignorerede det, da de fandt ud. Du er absolut nødt til at angribe et problem, så snart det opstår, og du ved, det er sket. Og hvis det var sket, ville Wells Fargo-aktionærerne havde det meget bedre.«

Warren Buffett er amerikansk investor, forretningsmand og milliardær. Han er kendt for den investeringsstil, der kaldes for value-investering, som handler om at investere i undervurderede aktier. Læs mere om Warren Buffett her.

Du kan klikke på de enkelte aktier og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal

Læs også: Finanstilsynet overvejer at stramme regler for boligkøb

Læs også: Advarsel har ført til kraftigt bitcoin-fald