Henter kommentarer

Warren Buffett rykker rundt på porteføljen


Der er blevet rykket rundt i porteføljen hos den amerikanske børslegende Warren Buffett.

Flere kendte selskaber er røget ud af porteføljen hos den 93-årige milliardær, der er investeringsverdenens nok største stjerne. 

Det viser nye tal for hans investeringsselskab, Berkshire Hathaway, skriver Bloomberg News. 

Den navnkundige investor er kendt for at investere i selskaber, der er undervurderede, dvs. såkaldte value-aktier, og han har i mange år vist, at han har kunnet gode tjene penge på det. Derfor følger investorer og analytikere intenst med i, hvor Warren Buffett ser muligheder i markedet.

Se også: 10 gyldne aktieråd fra Warren Buffett

Der er blevet solgt ud af investeringsselskabets aktier i den amerikanske bilkæmpe General Motors og gaming-giganten Activision Blizzard og logistikselskabet UPS.

Berkshire Hathaway har desuden solgt ud af aktierne i medicinalselskabet Johnson & Johnson og Procter&Gamble, snack-mastodonten Mondelez og industriselskabet Celanese.

Se også: 6 bøger om Warren Buffett, du bør læse

Aktierne i elektronikselskabet HP er desuden blevet barberet ned med 15 pct., ligesom positionen i oliegiganten Chevron er mindsket.

Tallene afslører, at investeringsselskabet, der har Warren Buffett og hans højre hånd, Charlie Munger, i spidsen har investeret færre penge end tidligere på året.

I løbet af de seneste ni måneder har Berkshire Hathaway de factor solgt aktier for 23 mia. dollar.

Berkshire Hathaway har i årets tredje kvartal solgt aktier for 7 mia. dollar, men kun købt aktier for 1,7 mia. dollar.

Investeringsselskabet sidder nu på en rekordstor kontantformue på svimlende 157,2 mia. dollar, bemærker man hos Sydbank.