Henter kommentarer

Warren Buffett satser på 2 bestemte aktier - det kan forklare det


 
Hvorfor hedder det ‘bull og bear’? Det spørgsmål dyster Millionærklubben-vært Bodil Johanne Gantzel og aktiechef Michael Friis Jørgensen om at svare først på i videoen ovenfor.
Vis mere

Den legendariske investor, Warren Buffett, er gået amok i olieaktier, og det kan være oplagt at følge i hans fodspor.

Sådan lyder vurderingen i seneste afsnit af Euroinvestors podcast Millionærklubben, hvor chefstrateg fra Petersen & Partners, Henrik Henriksen, samt Euroinvestors egen forvalter Lau Svenssen står bag mikrofonerne.

»På 5-10 års sigt tror jeg det giver rigtig god mening at have energi i sin portefølje,« pointerer Henrik Henriksen.

Argumenterne for at fylde beholdningen med energiaktier er forskelligartede, men de to garvede investorer påpeger, at energi er den eneste sektor, som systematisk har klaret sig godt i år. Det samme var tilfældet i 70erne, hvor oliekrisen raserede, og olieaktier steg.

Derfor peger Henrik Henriksen på, at energiaktier er et godt sted at lægge sig, hvis man vil beskytte sig mod inflation og stigende priser på råvarer.

»Det har Warren Buffett helt sikkert set,« mener Henrik Henriksen.

Buffetts træk på aktiemarkederne plejer at vække opsigt, og via hans investeringsselskab Berkshire Holding har legenden købt op i olieaktierne Occidental Petroleum samt Chevron.

På de to aktier har stjerneinvestoren tjent over 100 milliarder dollar, har Euroinvestor tidligere beskrevet.

Lau Svenssen bemærker, at Buffett over en længere periode har øget sin andel af aktier Occidental Petroleum.

»Jeg tror, olieselskaber er okay at lægge sig i, de har så stort cashflow, at selvom olieprisen nok på lang sigt vil falde igen – men ikke på kort sigt – så kan Warren Buffett klare sådan en modgang,« vurderer Svenssen, som spår, at olieefterspørgslen og -produktionen vil stige frem mod år 2030.

En anden fornuftig overvejelse omkring olieaktier er, siger Henrik Henriksen, at man af forskellige årsager har brugt meget få penge på at lede efter ny olie. Det skyldes blandt andet den grønne omstilling, og det faktum, at der er meget høje krav til nye »sorte projekter«.

Alt i mens kører forbrugerne raskt hen til tankstationen og hælder brændstof på bilen, så der er kommet en meget hård regulering af udbudsiden, mens efterspørgslen fortsætter nogenlunde uændret, lyder det:

»Jeg tror, vi strukturelt vil mangle energi de næste fem-ti år. Vi mangler den også i vores del af verden – USA mangler den måske mindre, men i EU mangler vi den,« vurderer Henrik Petersen.

En aktie i Occidental Petroleum, som Warren Buffett nu ejer 20 pct. af, handles til kurs 73,27 dollar.

Læs også: Buffett udnytter massive aktiefald – her har han købt op

Læs også: Norden-aktien falder kraftigt – det er der sket