Henter kommentarer

Warren Buffett smider flere milliarder i chipfabrikant


 
Hvad er P/E-værdi?
Vis mere

Waren Buffetts investeringsselskab Berkshire Hathaway har smidt flere milliarder dollar i den taiwanske chipfabrikant, TSMC.

Det er et tegn på, at den garvede investor mener, at chipfabrikanten har ramt bunden, skriver Bloomberg News.

I et dokument fremgår det, at Berkshire Hathaway har købt omkring 60 mio. amerikanske depotbeviser (ADR) i TSMC over juli, august og september.

TSMC producerer mikrochip for virksomheder som Nvidia og Qualcomm. Derudover er de den eksklusive leverandør til Apple. Apple er fortsat den største beholdning i Berkshires portefølje.

Hvis man går ud fra at Buffett har købt ADRs til den gennemsnitlige pris for tredje kvartal vil investeringen have kostet ham 5,1 mia. dollar, svarende til 36,8 mia. kr.

Læs også: Warren Buffett har købt – bankaktie stiger

TSMC var meget i medierne tidligere på året, da formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi var på besøg i Taiwan, hvilket Kina ikke reagerede positivt på. Kina insisterer nemlig på, at Taiwan er en del af Kina, mens Taiwan mener, at de er et selvstændigt land.

TSMC har deres primære produktion i Taiwan, og frygten var derfor, at hvis Taiwan blev afskåret fra den vestlige verden af Kina ville det ramme teknologiproduktion over hele verden, som ikke kunne få de mikrochip, som var nødvendige. TSMC sidder nemlig på over halvdelen af al produktion af mikrochip i verden.

TSMC er lige nu i gang med at bygge en fabrik i Arizona, USA til 12 mia. dollars.

TSMC-aktien noteret i Taiwan er gået tilbage med 28 pct. i år.

Læs også: Kvinder sparer op, mænd investerer

Læs også: Aktiechef: Aktienedturen er ikke overstået