Henter kommentarer

Zealand Pharma-aktien er hamret ned – gemmer på mulig kursstigning på 40 pct.

Zealand Pharma får nu sænket sit kursmål af Danske Bank. Der gemmer sig dog stadig et betydeligt kurspotentiale i aktien, lyder vurderingen.

Det er meldingen, efter det danske medicinalselskab, der har specialiseret sig inden for diabetesområdet, er kommet med regnskab for tredje kvartal.

Danske Bank har sænket kursmålet for Zealand Pharma-aktien til 250 kr. mod tidligere 310 kr. Banken fastholder imidlertid sin køb-anbefaling på aktien.

Ændringen sker som en reaktion på, at det danske biotekselskab ifølge MarketWire har sænket forventningerne til omsætningen fra produktsalget på grund af udviklingen for midlet Zegalogue. Salget er lavere end ventet.

De lavere forventninger har ført til en lignende reaktion hos Nordea. Banken sænkede torsdag sit kursmål for den danske biotekaktie – fra 280 kr. til 254 kr. Nordea fastholder dog ligesom Danske Bank sin købsanbefaling på aktien.

Selv om analytikerne har sænket kursmålet for Zealand Pharma-aktien, så afspejler de nye kursmål ikke desto mindre, at de mener, at aktien er for billig. De ser stadig et kurspotentiale på mere end 41 pct. i forhold til lukkekursen i Zealand Pharma torsdag, der endte i kurs 177 kr.

Aktiekursen er på en og samme tid en historie om en aktie, der er faldet mere end 23 pct. i løbet af det sidste år. Alene i denne uge er aktien faldet 11 pct.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Børshus tror dansk aktie kan stige næsten 400 kr.

Læs også: Tror lille dansk aktie kan skyde i vejret med 19 pct.