Henter kommentarer

Zealand Pharma slår rekord: Største endagsstigning for en C25-aktie


Den største endagsstigning for en C25-aktie.

Det er hvad Zealand Pharma har kunne levere mandag, da de lukker med en stigning på 35,67 pct. og i en kurs på 648,5 kr. 

Zealand Pharmas rekord er i det nuværende C25-indeks, der overtog rollen som ledende indeks i slutningen af 2017 fra C20-indekset.

Den enorme fremgang til medicinalselskabet sker efter, at Zealand Pharma mandag morgen har udsendt nye lovende data om sin kommende fedmekandidat Survodutide.

Læs mere: Nyt fra dansk fedmekandidat: 'Potentiale til at blive best-in-class'

De første data fra Zealand Pharma og partneren Boehringer Ingelheims fase-2 forsøg viser nemlig, at midlet opnåede »statistisk signifikante« forbedringer i forhold til behandling af non-alkoholisk fedtlever med betændelse (MASH) på 83 pct. af de behandlede patienter i forsøget.

Den nyhed kan du læse meget mere om her.

Zealand Pharma har også mandag kunne kalde sig for den mest stigende aktie i hele Europa, når man kigger på Stoxx 600-indekset.

Siden årets start har Zealand Pharma også været den mest stigende blandt aktierne i Stoxx 600. Her er aktien steget med over 67 pct.

Læs også: C25-direktør køber aktier for lige godt 1,5 mio. kr.

De tre største aktiestigninger i Europa siden årets start har været følgende:

Millionærklubben byder d. 21 marts indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Der er kunstig intelligens på programmet, hvor eksperterne dykker ned i hvilke muligheder og risici, der ligger i de nye teknologier, for meget af AI-debatten er præget af ‘hype’, og hvor meget af reel udvikling? Det debatterer Millionærklubbens faste vært Bodil Johanne Gantzel med Bent Dalager, partner og Nordic Head of New Tech hos KPMG, Michael Friis Jørgensen, aktiechef hos HC Andersen Capital og porteføljeforvalter i Millionærklubben samt Anders Bæk, civilingeniør og porteføljeforvalter i Millionærklubben. Køb dine billetter her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer

Læs også: Dansk aktie banker resten af Europa

Læs også: Dansk biotekselskab banker op efter nye data