Henter kommentarer

Kryptoinvestor: Kan 0,1 bitcoin gøre dig til millionær? Noget tyder på det


Med en gennemsnitlig årlig stigning på ca. 200 pct. og koldt vand i blodet, kan der være en gylden mulighed at finde ind i kryptomarkedet.

… og før du får kaffen galt i halsen, så tillad mig at forklare.

Hvis vi kigger på kryptomarkedet uge-for-uge, eller dag-for-dag, giver sammenhængen mellem 0,1 bitcoin og millionærer ikke meget mening. Men zoomer vi lidt ud og kigger på prisudviklingen fra år til år, så er prisen på en bitcoin gennemsnitligt steget ca. 200 pct de sidste 10 år.

Flere har været ude og argumentere for, at fremtidens millionærer ejer så lidt som 0,1 bitcoin. Det svarer i dag til ca. 30.000 kr., og hvis den gennemsnitlige stigning fortsætter, vil de, som ejer 0,1 bitcoin, være millionærer om ca. 3,25 år.

Udtalelsen bygger på baggrund af den begrænsede mængde af bitcoins, som er tilgængelig og den stigende efterspørgsel. Der findes nemlig kun 21 millioner bitcoins, og det kan der - teoretisk set - ikke laves om på.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, ikke? Invester ca. 30.000 kr. i dag og bliv millionær om et par år?

Jeg er helt enig. Vi tager derfor lige “sølvpapirshatten” af et kort øjeblik.

Læs også: Ung investor: Vi skal reagere nu og dit afkast vil ikke tage skade - tværtimod

Historisk udvikling er naturligvis ikke en garanti for, at stigningen fortsætter. Det har vi set utallige eksempler på, bl.a. Tulipan-boblen tilbage i 1630’erne og finanskrisen. Det er derfor også vigtigt at understrege, at jeg selvfølgelig er iført mine optimistiske pro-krypto-briller og sølvpapirshat, imens jeg skriver om fremtidens bitcoin-millionærer.

For der er naturligvis også argumenter, som taler imod, at Bitcoins vanvittige stigning skal fortsætte.

Bl.a. det faktum at teknologien bag bitcoin er mere eller mindre allerede “forældet”. etherium og cardano (Bare for at tage et par eksempler) er langt, langt foran, og bruger vi ikke bitcoins om fx 10 år, ja så falder prisen naturligvis også. Det er klart. Men det, som etherium og cardano dog ikke har med sig i bagagen, og som gør bitcoin rigtig interessant, hvis vi kigger 5-10 år frem, er, at den var first mover, har en markedsdominans på ca. 44 pct og bliver betegnet som en guldstandard indenfor kryptovaluta. Og når ja… Så er det mere eller mindre den eneste coin, vi gider at læse om.

Har du nogensinde hørt om cardano? Og hvis ja, hvornår har du så sidst set en artikel i større medier om cardano? Projektet, som er ved at decentralisere hele Afrika, og som er steget med næsten 200% denne måned. Hvor er mediernes “breaking news” bannere? Hvor er interviewene med Charles Hoskinson?

Min pointe er, at der er ingen - og jeg gentager - ingen coins, som er i nærheden af, at få lige så meget eksponering som bitcoin. Og det kan være en gylden mulighed.

Et andet argument for, hvorfor bitcoin kan komme til at fortsætte sin stime, er, at ca. 4 millioner bitcoins er ude i systemet, men aldrig kommer i omløb. Det vurderes, at ca. 4 millioner bitcoins ligger i “nøgler” (Også kaldet “Wallets”), som ejerne ikke har adgang til længere. Det kan være fordi, de enten ikke har den fysiske “nøgle”, eller at de har mistet den sammensætning af ord, der skal til for at gendanne “nøglen”(også kaldet “Seed phrase”).

Læs også: Simon Richard Nielsen: Strømmen siver stille ud af Tesla-eventyret

De fleste har sikkert hørt historien om manden fra England, som kom til at smide en harddisk væk med ca. 7.500 Bitcoins. Han er desværre absolut ikke den eneste.

I første afsnit af min podcast Kryptopia (“Hvad er kryptovaluta?”) kunne vi bl.a. høre Jimmie Hansen Steinbecks fortælling om dengang, han mistede en “nøgle” med bitcoins på sin løbetur.

Det var en dyr løbetur.

I dag ville man nok få et mindre hjerteanfald, hvis man lige mistede et par bitcoins ved et uheld, men dengang, hvor Bitcoin ikke var synderligt meget værd, har man ikke gjort den samme indsats for at finde dem igen - og det kan komme til at give positive konsekvenser for bitcoins fremtidige pris.

Faktum er, at udbuddet ikke kommer til at stige. Tværtimod falder det kun, jo flere wallets der mistes adgang til. Til gengæld vil efterspørgslen højest sandsynligt stige, hvis vi kommer til at masseadoptere blockchains og kryptovaluta, som noget tyder på.

Fremtiden er her. Og de, som ikke griber den, tror jeg, går glip af en gylden mulighed.

Læs også: Lau Svenssen: Analyse i fem punkter af aktiemarkedet

Læs også: Teknisk Set med Lars Persson: Fokus på svenske ejendomsaktier