Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: 3 interessante aktier


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

I denne uge har Teknisk Set fokus på aktier med RSI over 50. De analyserede sektorer er indenfor forsikring, grøn energi og sikkerhed. De øvrige sektorer som også har RSI over 50 er indenfor olie og drilling.
Markederne er fortsat pressede af energikrisen i Europa som sætter sine spor og samtidig er renten stigende, hvilket betyder, at der er et alternativ til aktier.

Sampo – finsk stabilitet

På dagsniveauet er der etableret salgssignal, da det korte glidende gennemsnit er brudt igennem det lange glidende gennemsnit oppefra i et Death Cross for 3 dage siden. Bollingerkanalen har etableret et salgssignal for 8 dage siden.

På ugebasis er der salgssignal i Bollingerkanalen som netop er blevet etableret i ugen der gået. Omvendt etablerede de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger et nyt Golden Cross for to uger siden.

RSI var kortvarigt oppe i 80 i forrige uge, men er faldet tilbage til 70 med denne uges kursfald. RSI viser den relative styrke og svaghed i en kursudvikling.

Læs også: Tesla har problemer med levering - misser forventninger

Momentum har etableret en topformation, men er ikke begyndt at falde endnu. MACD har ligeledes etableret en topformation.

Nærmeste modstandsniveau er ved 48 og herefter i niveauet 55, mens der er støtte i niveauet 38 og herefter i niveauet 34.

Sampo-aktien er på kandidatbænken.

NKT - kan tendensen holde?

NKT har tabt pusten siden midten af september, og det betyder, at Bollingerkanalen på dagsniveauet er gået i salg for 10 dage siden og de glidende gennemsnit har etableret et Death Cross for 4 dage siden.

På ugebasis er der ligeledes salgssignal i Bollingerkanalen som blev etableret for 1 uge siden. Det lange glidende gennemsnit på 24 uger ligger i niveauet 350 som en støttelinie.

De tre indikationsmodeller er alle faldet tilbage på ugebasis. RSI er under 60 på ugebasis og MACD har etableret en topformation, men er fortsat over middelværdien 0. Momentum har etableret en topformation og er tæt på at bryde igennem det glidende gennemsnit oppefra.

Nærmeste støtteniveau er ved 330 og herefter i niveauet 290-300, mens der er modstand i niveauet 430 og herefter i niveauet 450.

Læs også: Så meget er storbankens aktie faldet i 2022

Aktien ser interessant ud på niveauet og er i min millionærklubportefølje.

Loomis beskytter dine penge

Loomis tester igen modstandsniveauet 290, hvilket var 3. gang. Første gang var i maj 2021, anden gang var ved månedsskiftet juli/august og tredje gang har det været i periode august til september. Tilbagefaldet betyder, at der er etableret salgssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede et Death Cross for 6 dage siden.

På ugebasis er der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen for 1 uge siden. De glidende gennemsnit etablerede et Golden Cross i slutningen af juli og nu testes det lange glidende gennemsnit på 24 uger i øjeblikket som en støttelinie.

Faldet i aktiekursen har fået de tre indikationsmodeller til at falde på ugebasis. RSI har ramt 52 på ugebasis. Momentum er brudt igennem det glidende gennemsnit oppefra. MACD er fortsat over middelværdien 0, men i en faldende tendens.

Nærmeste støtteniveau er 250 og herefter i niveauet 230, mens der er modstand i niveauet 295 og herefter i niveauet 320.

Aktien er på kandidatbænken.

Lars ejer aktier i NKT af de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Læs også: Kendt tech-investor: Jeg er bekymret for big tech

Læs også: Amerikansk myndighed: En udryddelse af abekopper er urealistisk