Henter kommentarer

Kendt tech-investor: Jeg er bekymret for big tech


»Jeg er bekymret for big tech.«

Spdan lyder det fra den kendte tech-investor Mads Christiansen i Euroinvestors podcast Millionærklubben. Han har som fondschef for kapitalforvalteren NewDeal Invest investeret massivt i teknologiaktier og derfor oplevet tech-aktiernes brutale kursfald på nærmeste hånd.

Hans Millionærklubben-portefølje, hvor han har samme investeringsstil, som i fonden, er til sammenligning faldet 75 pct. i år.

Det er ikke desto mindre de helt store teknologiselskaber, som Mads Christiansen er bekymret for nu.

Læs også: Kursfald på kursfald: 'Svært at få øje på, hvad der kan vende udviklingen'

»De er ikke faldet så meget i år,« udtaler Mads Christiansen.

Apple er faldet 24 pct., mens Tesla er faldet 33,7 pct. Meta Platforms og Netflix er faldet op mod 61 pct, og Amazon er faldet omkring 33,7 pct.

Mads Christiansen holder ikke desto mindre fast i sine tech-aktier, fordi han mener, at de bagvedliggende selskaber kan blive blandt fremtidens vindere.

Den brede nedtur blandt tech-aktierne skyldes, at mange af dem er typiske vækstaktier. Vækstaktier er kendetegnede ved, at en stor del af indtjeningen ligger ude i fremtiden.

Når renterne stiger, bliver den fremtidige indtjening mindre værd i nutidsværdi, hvilket påvirker aktiekursen. Du kan læse mere om vækstaktier her.

Læs også: Tesla har problemer med levering - misser forventninger

Læs også: Simon Richard Nielsen: Derfor er Credit Suisse det mest skræmmende lige nu