Henter kommentarer

Daniel investerer i luksusure for andre: 'Det er det mest oplagte tidspunkt nogensinde'

Daniel Nielsen har brugt en ufattelig mængde på europæiske veje, da han startede Urhandleren op og stable et netværk på benene.
Daniel Nielsen har brugt en ufattelig mængde på europæiske veje, da han startede Urhandleren op og stable et netværk på benene. Foto: PR
Vis mere

»Du er splitterravende gal« og »hvad fanden laver du, Daniel?«

Indbakken bugnede af arrige beskeder, da Daniel Nielsen – grundlægger af Urhandleren, der sælger brugte luksusure – tilbage i sommeren 2016 lagde et billede af eksklusive ure på Facebook.

På billedet strålede tre stålure fra et eftertragtet mærke, men sindene blev bragt i kog af den medfølgende tekst. Daniel Nielsen havde sat herligheden til salg som en »investeringspakke«.

»Der gik fem minutter, og så oplevede jeg en sand shitstorm fra konkurrenter, samlere og alle mulige andre i branchen, der sagde, at de her ure handler om hjerte, horologi og nogle helt andre værdier end penge,« fortæller Daniel Nielsen.

Men den garvede urhandler havde set, hvilken vej vinden blæste. Markedet for luksusure var oversvømmet med sultne købere, priserne piskede mod himlen, og pludselig rejste Daniel Nielsen ikke længere Europa tyndt for at skaffe ure billigst muligt til sine kunder. Det blev snarere til en kamp om, hvorvidt han i det hele taget kunne få fingre i urene.

I det vanvittige skifte øjnede Daniel Nielsen muligheden for, at urene var værd at investere i. Det samme gjorde en jysk forretningsmand, der dagen efter købte investeringspakken af Daniel Nielsen, og siden solgte urene med stor gevinst. Det vender vi tilbage til.

De efterfølgende år kunne Urhandlerens stamkunder investere i ure. Men nu, seks år efter shitstormen, har firmaet sat investeringerne på formel og søsat Urhandleren Invest.

Og spørger man Daniel Nielsen, er timingen ikke til at tage fejl af.

»Det er det mest oplagte tidspunkt nogensinde, når det kommer til både inflation, volatilitet i aktiemarkedet, krig i Ukraine og covid-effekter,« siger han.

Urhandleren har i dag 10 medarbejdere og Claus Hommelhoff, en af Formueplejes stiftere, med i ejerkredsen.

Læs også: Priser på luksusure skyder til vejrs: 'Det er aldrig set før'

I Daniel Nielsens optik er luksusure en sikker havn samt tryg formuepleje, og der kan være noget om snakken. Euroinvestor har tidligere beskrevet, hvordan nogle luksusure har fordoblet deres værdi på få måneder, og et indeks over de 30 mest handlede luksusure bærer på et opsigtsvækkende faktum:

Urene er steget med 25 procent siden december sidste år. Dermed har de givet baghjul til de danske eliteaktier, for C25-indekset er samtidig gået ned med 8,5 pct.

»Vi har ikke ladet nogen investor lide noget tab på noget som helst,« siger Daniel Nielsen. Vis mere

Daniel Nielsen vil ikke komme ind på sit præcise antal investeringskunder, men det er et »mindre tocifret antal«, og selvom Urhandleren primært sælger ure til velhavere i Nordsjælland, så er det hovedsageligt jyder og fynboer, der har fået øjnene op for ure som investeringsobjekt.

»Der er et niveau af købmandsskab, som man ikke skal undervurdere,« som Daniel Nielsen siger det.

Købmandsskabet gælder naturligvis også den anden vej, og Urhandleren Invest tjener sine penge ved at parallelimportere eller på anden vise købe ure billigere, end de sælges videre til investeringskunden for.

Læs også: Advarer mod at gøre vinkælderen til en guldmine: ‘Du skal være meget opmærksom’

Urene er typisk fra Rolex, Audemars Piguet, eller Patek Philippe – og med porteføljen på plads, har Urhandlerens investorer to muligheder. Enten vælger man stack away, hvor investoren opbevarer de dyre klokker selv eller i en af Urhandlerens bankbokse mod et gebyr.

Eller også er man – som de fleste – en del af ongoing invest, hvor Urhandleren fluks sætter urene til salg, og lige så snart en køber vil give fem procent mere for uret, end investoren har betalt, så bliver uret solgt – og et nyt købt ind.

I kunne i princippet score hele gevinsten selv, hvis investoren ikke var inde over. Så hvorfor er det attraktivt for jer at have investorer med?

»For os handler det om volumen, for vi kan have flere varer på hylderne med investorer. Lad os sige, at der er 400-500 forskellige ure fra eksempelvis Rolex. Hvis vi skulle have dem alle, ville det kræve flere hundrede millioner i kapital,« siger Daniel Nielsen.

Daniel Nielsen startede med at købe ure for 15 år siden. Først som en hobby, hvor han nød dem og solgte. Siden er det blevet hans levevej. Vis mere

Daniel Nielsen fremhæver, at de »aldrig har ladet noget investor lide et tab på noget som helst«, men at selskabet selvfølgelig kan være uheldig og have købt katten i sækken. Det er i så fald Urhandleren Invests hovedpine.

»I vores fortjeneste, inden vi har solgt uret til investoren i ongoing invest, er der indlagt en vis forsikring for, at hver 30. eller 40. ur driller på en eller anden måde. Så er der en reklamation på et ur, så står vi på mål for det,« forklarer Daniel Nielsen.

Den garvede urhandler er bevidst om, at investeringer i ure ikke er for alle. Minimumsindskuddet er mellem 1-2 millioner kroner, og foruden en solid pengepung kræver det en tidshorisont på mindst 3-5 år. For hvis man vil ind og snuse i et par måneder og af med urene igen, så må man hugge noget af prisen, lyder det.

Læs også: Disse ure kan du score kassen på – og en joker, du bør holde øje med

Den jyske forretningsmand, der købte investeringspakken bestående af tre ure i 2016, er stadig en af Urhandleren Invests største kunder. De tre omtalte ure solgte han halvandet år senere med en gevinst på over 40 procent.

Daniel Nielsen har siden hørt flere af sine stack away-klienter tale om, at deres ure er steget med omkring 50 til 100 pct. Det er ret vanvittigt, synes urhandleren, som ikke har noget imod, at priserne tager et lille dyk.

»Vi har været i et meget taknemmeligt marked, hvor enhver blind høne kunne finde et korn. Det er ikke ensbetydende med, at vi kan forvente samme værdistigning til evig tid. Faktisk tror jeg, at der kommer en lille korrektion på et tidspunkt, for mange træder ikke ind nu, fordi det ikke kan passe, at træerne vokser ind i himlen,« siger han og tilføjer:

»Derfor har vi lanceret ongoing Invest, som udelukkende forudsætter, at markedet forbliver omkring status quo.«

Og hvad bestod investeringspakken i 2016 så af? Ja, det var et Daytona i stål, et Yacht-Master II i stål, og en Submariner.

Alle fra Rolex.

Læs også: Fem skarpe fra eksptertne: Det skal du vide, når du investerer i ure

Læs også: Investeringer i vine hitter: 'Det er lidt mere en sikker havn'