Henter kommentarer

Disse ure kan du score kassen på – og en joker, du bør holde øje med


Du kan sætte dine hårdtjente penge i aktier eller obligationer, men hvis du er til mere håndfaste ting, der måske kan gardere dig mod en buldrende inflation, så er der også luksusure.

Der kan nemlig være penge at hente, og det seneste halve år er nogle urmodeller banket i vejret med 40 pct.

Men ure er på sin vis ligesom biler, aktier og alt muligt andet – det er ikke alle aktier og biler, der stiger i værdi. Men hvis du køber de rigtige, så kan du være heldig.

Derfor har Euroinvestor spurgt to urkendere om, hvilke ure, man bør skele til, hvis man ønsker at sætte sine penge i ure og måske endda tjene på det.

Her er deres bud.

Læs også: Se listen: De 10 værste danske aktier i år

Thomas Fleron har handlet med ure i 11 år og er en del af Chrono, der forhandler brugte luksusure i Hellerup.

Han peger på, at det hovedsageligt er ure fra mærkerne Rolex, Audemars Piguet og Patek Phillippe, der stiger i værdi. Og så har han en joker i ærmet.

Med den seneste tids voldsomme prisstigninger in mente, anbefaler Thomas Fleron, at man kigger mod nogle af de udgåede Rolex-modeller, fordi de ikke har været ramt af lige så høje prishop som de modeller, der er i produktion.

»Der kan man få lidt mere for pengene,« som han siger.

Går vi helt i dybden i den sammenhæng, så anbefaler Thomas Fleron, at man kigger efter følgende:

  • Rolex Submariner 16610
  • Rolex Submariner 16610LV »Kermit«
  • Rolex Submariner 14060
  • Rolex Sea-dweller 16600
  • Rolex GMT-Master 16700
  • Rolex GMT-Master II 16710

Jokeren er det tyske mærke A. Lange & Söhne, som Chrono oplever en stigende efterspørgsel på. Her fremhæver Thomas Fleron, at deres Lange 1-modeller er meget spænende på lang sigt.

»Det er forholdsvist lille mærke, og de laver ikke så mange ure, så der skal ikke være så mange, der kigger i deres retning, før at priserne stiger,« forklarer Thomas Fleron.

Mads Gjødesen er den ene halvdel bag aarhusianske TimeToWatch, der ligeledes køber og sælger brugte ure.

Hvis man kigger på ure med ren investering for øje, så anbefaler Mads Gjødesen også mærkerne Audemars Piguet, Rolex og Patek Philippe.

Særligt for nybegyndere fremhæver Mads Gjødesen Rolex. Det gør han, fordi mærket over en bred kam er det billigste af de tre, og fordi man næsten kan vælge mellem alle modeller og stadig gøre en god handel.

»Er man helt grøn i urverdenen, så er Rolex-ure, der er under 20 år gamle, ret sikre. Der kan man næsten ikke gøre en dårlig handel,« siger Mads Gjødesen og henviser til, at langt størstedelen af Rolex' ure er steget siden 2016.

Er man mere lun på ure fra Audemars Piguet eller Patek Philippe, så skal man være mere opmærksom på, hvilken model, man får fingrene i.

»Der skal man se sig rigtig godt for,« som Mads Gjødesen siger:

»De er noget mere modelopdelte. Det er primært mere sportsmodeller med stålrem, der har haft fart på. De mindre ure, som er meget pyntede i det – for eksempel med krokodillerem – dem har der ikke rigtig været efterspørgsel på. Og når der ikke er efterspørgsel, ingen prisstigning,« forklarer Mads Gjødesen.

Patek Philippe har blandt andet låst sig fast på, at blot 25 pct. af deres produktion må være i det populære stål. Det har givet et ekstremt fokus på modellerne Aquanaut og Nautilus.

»De to modeller er eksploderet i pris, og om det på den lange bane vil fortsætte, er svært at sige – men når noget først er i en positiv udviklingsspiral, så kommer flere med, fordi de kan se, der er en god gevinst,« siger Mads Gjødesen.

Euroinvestor stiller de næste dage skarpt på ure som alternative investeringer. Det sker i en tid, hvor den almindelige opsparing i banken bliver udhulet af en galopperende inflation. Du kan læse mere om voldsomme prisstigninger på luksusure her, alt i mens der kommer flere artikler om emnet de kommende dage.

Læs også: Nu sker det: Danske Bank åbner 4 procentlån

Læs også: Her er priserne på himmelflugt – og det bliver kun værre