Henter kommentarer

3 mulige vinder-aktier: 'Det er et fantastisk godt selskab'


Aktiemarkedet byder på en lang række stærke selskaber, men det gælder om at finde dem, der er prissat fornuftigt.

Det forklarer porteføljeforvalterne Johannes Møller og Dan Wejse fra investeringsforeningen MW Compounders i mandagens udgave af Millionærklubben. Kapitalforvalteren fokuserer på aktier, hvor det er en fordel at være investeret i lang tid, og hvor aktien samtidig kan købes til en attraktiv pris.

Nedenfor fremhæver porteføljeforvalterne tre aktier, som de mener er værd at have i porteføljen.

Den første aktie, som porteføljeforvalteren peger på, er it-selskabet Amadeus IT Group. Virksomheden har specialiseret sig inden for it-systemer til luftfarts- og hotelbranchen og laver systemerne, som man kører bookinger på. Det er for eksempel via systemer som deres, at man vælger ens flysæde, når man rejser. Der er ifølge kapitalforvalteren tale om den største og stærkeste spiller på feltet. Det har ifølge Johannes Møller betydet, at selskabet i slipstrømmen på coronakrisen er begyndt at tage markedsandele fra sine konkurrenter. Den tendens forventer MW Compounders vil fortsætte.

»Det har selvfølgelig været et selskab, der har været utrolig hårdt ramt af coronakrisen, men vi mener, at det er et fantastisk godt selskab. Det minder på sin vis om danske SimCorp, der laver it-systemer, der er super forretningskritisk for dine kunder, og hvor du har en stærk markedsandel og en rigtig høj indtjening. Når der så kommer sådan en krise, har der været mulighed for at komme ind i aktien til en god kurs,« udtaler Johannes Møller.

Han forventer, at der fremadrettet vil ske to ting:

»Den ene ting er, at der vil komme flere passagerer over de næste 3-5 år. Den anden ting er, at jeg er spændt på at se, hvordan tingene ser ud, når vi kommer ud af den her krise. Jeg kunne godt forestille mig, at konkurrencesituationen har udviklet sig, for jeg kunne godt forestille mig, at nogle af Amadeus' konkurrenter ikke har haft mulighed for investere lige så meget i de her it-systemer, som Amadeus har,« lyder det fra Johannes Møller.

MW Compounders har haft Amadeus IT-aktien i porteføljen, siden man gik i luften i november 2020.

Læs også: Teknisk Set med Lars Persson: Tid til grønne aktier igen?

En anden aktie, som porteføljeforvalterne ser et potentiale i, er Diageo-aktien. Vi taler om verdens største spiritusselskab, der er børsnoteret i England, men som markedsmæssigt står allerstærkest i Nordamerika, fortæller porteføljeforvalterne. De fremhæver, at 'spiritus' stjæler markedsandele fra øl og vin, og at spiritusselskaberne over en bred kam vokser mere end ølselskaberne.

»Vi kan godt lide at købe de ting, som vinder strukturelt. Diageo har i hvert fald været inde i en ret god periode, og den tror vi fortsætter,« udtaler Dan Wejse.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Lær at elske de finansielle bobler - nu handler det om elbiler

En tredje aktie, som porteføljeforvalterne tror særligt på, er Restaurant Brands-aktien. Restaurant Brands står bag kendte fastfood-brands som Burger King, Tim Hortons, der er Canadas svar på Starbucks, samt Popeye, der minder om KFC-fastfoodgiganten. Johannes Møller fremhæver, at Restaurant Brands har en asset light-forretningsmodel, hvor man ikke binder særlig megen kapital i forretningen.

»De har en franchisemodel, hvor man ikke ejer restauranterne, men modtager bare et gebyr for dem, der driver restauranterne. De kan derfor tjene rigtig gode marginer uden at binde særlig mange penge,« udtaler Johannes Møller.

Han fremhæver samtidig, at Restaurant Brands har en ret pæn vækst, og at virksomheden har nogle mærker i porteføljen, der har potentiale til, at man kan brede forretningen ud. Han mener samtidig, at Restaurant Brands udmærker sig inden for kapitalallokering, og for eksempel udbetaler en ret stor del af overskuddet ud til aktionærerne. Samtidig er selskabet ifølge ham blevet mere disciplineret i forbindelse med dets opkøb. Det kunne senest ses, da Restaurant Brands lavede et opkøb af en sandwichkæde i sidste uge, som ifølge kapitalforvalteren fremstår som et godt opkøb.

MW Compounders har en portefølje på omkring 25 selskaber og forvalter mere end 400 millioner kroner

Du kan høre mere om de tre aktier i Millionærklubben-podcasten Compounding-aktier. Compounder-aktier er aktier, som porteføljeforvalterne tidligere har beskrevet som aktier i selskaber, der ventes at kunne levere holdbar og langsigtet vækst. Aktierne er attraktive, fordi de alt andet vil lige give et godt afkast år efter år, har MW Compounders tidligere forklaret. Du kan læse mere om begrebet 'compounding' her.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Kommentar: Sådan får du oddsene i din favør

Læs også: Simon Richard Nielsen: Lær at elske de finansielle bobler - nu handler det om elbiler