Henter kommentarer

3 mulige vinderaktier til 2021: 'Den har vi et godt øje til'


Et særligt karaktertræk vil gå igen i en lang række af vinderaktierne til 2021.

Det vurderer Handelsbankens senior aktiestrateg Michelle Nørgaard i et interview med Euroinvestor. Hun påpeger, at investorer igennem 2020 og ind i 2021 har sendt en lang række aktier i vejret.

I 2021 vil aktiekurserne i særlig grad være drevet af indtjeningsvækst, lyder vurderingen fra Michelle Nørgaard. Det kan du læse mere om her. Her peger hun på tre interessante aktier, der rummer et potentiale, der ikke er afspejlet i aktiekursen:

1) Fremtiden ser lys ud for svensk kæmpe

Den første aktie er svenske lastbilproducent, Volvo.

»Vi har et godt øje til svenske Volvo, som sælger lastbiler og lastvogne,« fortæller Michelle Nørgaard.

Det skyldes ikke mindst Volvos formåen i forhold til at klare sig upåklageligt igennem coronapandemien, hvilket 4. kvartalsregnskabet ligeledes bar præg af, forklarer hun.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Hun fremhæver samtidig, at fremtidsudsigterne ser ligeledes særdeles lovende ud, da efterspørgslen på lastbiler er kraftigt stigende og ventes at stige med 25 pct. på det nordamerikanske marked og 23 pct. på det europæiske marked i 2021.

Her er en af Volvos elbiler ved at blive ladet op en november dag i 2020 Vis mere

»Vi ser vi en god sandsynlighed for, at Volvo kan gå hen og blive den mest lønsomme lastbilsproducent, hvilket på ingen måde er afspejlet i den nuværende prisfastsættelse. Vi har en købsanbefaling og kursmål på 245 svenske kroner på aktien,« fortæller Michelle Nørgaard.

2) Undervurderet aktie rummer kurspotentiale

Et andet selskab, som Handelsbanken ser et potentiale i, er svenske Autoliv. Selskabet udvikler, producerer og tilbyder produkter indenfor sikkerhedssystemer til biler.

Autoliv havde en særdeles solid afslutning på 2020, mens de i forbindelse med deres 4. kvartalsregnskab opjusterede forventningerne på mellemlang sigt for produktionen af lette køretøjer, forklarer Michelle Nørgaard.

Se listen: 30 spændende grønne aktier

»Det er med til at styrke vores overbevisning om, at Autoliv går et stærkt 2021 i møde. Derudover vurderer vi, at selskabets ordrebog tilbyder et solidt fundament, der kan være med til at generere en vækst, der overgår den samlede markedsvækst,« forklarer senior aktiestrategen og fortsætter:

»Vi vurderer, at markedet endnu ikke har inddiskonteret potentialet på markedet for airbags til motorcykler og fodgængerbeskyttelse. Vi har en købsanbefaling på Autoliv-aktien med et kursmål på 110 dollar.«

3) En grøn aktie med vinderpotentiale

Den tredje aktier er finske Valmet. Der er tale om et finsk selskab, der har specialiseret sig i at udvikler og levere teknologier og tjenester inden for papir og energibranchen. Selskabet har ifølge senior aktiestrategen formået at styre godt igennem coronakrisen og eksempelvis styrket deres bæredygtige forretning samt foretaget opkøb.

Michelle Nørgaard fremhæver, at op mod 70 procent af selskabets indtjening genereres fra stabile forretningsområder, og at Valmet derfor ikke vil påvirkes betydeligt af en vækstafmatning.

Valmet er en betydelig spiller i forhold til at løse udfordringerne med at reducere brugen af plastic. Selskabet har eksempelvis haft en række bæredygtigsprogram, hvor man set på, hvordan man kan udvikle bæredygtigt emballage, påpeger hun.

»De er kendt for at udvikle de her miljøvenlige og energibesparende produkter, og det her er en af de ESG-cases, som investorerne burde flokkes om,« udtaler Michelle Nørgaard.

Du kan læse mere om, hvordan senior aktiestrategen ser på aktieåret 2021 her.

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2021: 'Det er en af mine yndlingsaktier'

Læs også: Kommentar: Fordele og ulemper ved aktiesparekontoen