Henter kommentarer

Advarer mod populære aktier: 'De er ikke investerbare'


En lang række kinesiske aktier er ikke investerbare.

Sådan lyder advarslen fra den amerikanske investeringsbank JP Morgan. Den amerikanske storbank kalder kinesiske internetselskaber ikke-investerbare og sænkede anbefalingen på JD.com, Tencent og Alibaba til »undervægt« fra tidligere »overvægt«. Det påpeger Sydbank i en kommentar tirsdag.

Læs også: Danske Bank om grønne aktier: Du risikerer at begå samme fejl

Investorer har i stor stil solgt ud af kinesiske aktier, efter flere selskaber for nylig kom på en »warningliste« for ikke at opfylde gængse regnskabsstandarder, bemærker Sydbank.

Det har skabt frygt for, at de kinesiske selskaber bliver afnoteret fra børserne i USA. Listen af selskaber, der er blevet solgt ud af, er Yum China, bilproducenter som Nio, Li Auto samt Xpeng.

Læs også: Medie: Giftige kursfald minder om da dotcom-boblen sprang

Presset på kinesiske aktier er vokset de seneste dage, efter der er opstået en frygt for, at der vil blive indført sanktioner mod Kina, hvis landet ikke tager afstand fra Ruslands invasion af Ukraine.

Aktieudsalget har kunnet ses på 'Nasdaq Golden Dragon China'-aktieindekset, der følger udviklingen i kinesiske aktier, der er børsnoteret i USA. Indekset er faldet cirka 75 pct. på et år.

Læs også: Chokeret børsveteran har fået nok – det er for risikabelt

Hvis Kina afholder sig fra at tage afstand fra Rusland, vil det blive opfattet som en indirekte støtte til Rusland.

Samtidig presser de stigende Omicron tilfælde og nedlukninger af store byer de kinesiske aktier.