Henter kommentarer

Aktiechef: Dansk aktie er urealistisk prissat


Den danske medicoaktie Ambu er alt for dyrt prisfastsat.

Sådan lyder vurderingen fra Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning, i en kommentar mandag. Vi taler om et dansk selskab med knap 4400 ansatte, der blandt andet har specialiseret sig i engangsudstyr til sundhedsvæsnet. Ambu-aktien har været udfordret på børsen, hvor den er faldet kraftig tilbage i løbet af de sidste 12 måneder. Ambu-aktien er faldet godt 36 pct., og handles nu i kurs 156 kr.

Læs også: Frygt har grebet investorer – disse aktier er ramt af giftig børsnedtur

»Ambu, tja, det er bare en aktie, der er urealistisk prissat og bygger på høje forventninger, den dyreste målt på P/E i C25,« lyder det i en kommentar fra Lars Hytting.

Til sammenligning handler Ambu-aktien til en P/E-værdi på 156, mens C25-aktierne i gennemsnit handler til en P/E på 21.

I november 2021 forklarede han, at kapitalforvalteren var ved at sælge ud af sin Ambu-position.

»Jeg sælger ud af Ambu-aktien løbende, og vi er ved ikke at have mange tilbage,« fortæller han. Han forklarer købet af høreapperaselskaberne med, at »GN Store Nord og Demant er meget mere attraktivt prisfastsat,« lød det dengang.

P/E-tallet giver et fingerpeg om, hvorvidt en aktie er dyr eller billig. P/E står for Price-Earnings, og tallet angiver, hvor meget du betaler for en krones overskud efter skat, hvis du køber aktien.

Artha Kapitalforvaltning er en dansk formueforvalter, der forvalter mere end 16 mia. kr. for 600 velhaverfamilier. Formueforvalterens aktiefokus ligger på nordiske og danske aktier

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Aktiechef: Dette er det vigtigste nøgletal

Læs også: De 3 danske aktier med størst potentiale