Henter kommentarer

Aktiechef hos milliardforvalter fremhæver tre aktier til 2024: 'Den er vanvittig billig på det her niveau'


I øjeblikket går aktiechef Lars Hytting fra Artha Kapitalforvaltning, der forvalter 17 mia. kr., rundt og er »forsigtig optimist«, når han skuer ud over de finansielle markeder. 

Og det er han sådan set også, når han kigger frem mod det kommende år 2024:

»Jeg er ret overbevist om, at renterne har toppet, og at vi stille og roligt begynder nedstigningen. I den forbindelse vil vi også se et mere og mere fordelagtigt miljø for aktier - men uden at det bliver et fantomår, hvor vi skal lade champagnepropperne springe,« siger Lars Hytting til Euroinvestor. 

Læs også: 3 mulige guldaktier til 2024: 'Den handler med en gigantisk rabat'

Han uddyber, at vi ligesom i år kan risikere at få et år, hvor det danske indeks ikke leverer prangende afkast. Det danske C25-indeks har eksempelvis leveret et afkast på 'kun' 5,2 pct. ved starten af december. Derfor handler det ifølge Lars Hytting om at finde »de rigtige« aktier til det kommende år. 

Og her tror aktiechefen, at der særligt kan være potentiale i nogle af de aktier, der har fået en hård medfart på det seneste: 

»Der har været en tendens til, at der er nogle aktier, der bare er blevet frasolgt, uden at man egentlig fokuserer så meget på, hvordan det går i den underliggende forretning. Jeg tror, der er nogle af dem, der kan begynde at rykke sig, når nu den her rentefrygt begynder at lægge sig, og man kan kigge på hvordan det egentlig går i selskabet,« siger Lars Hytting. 

Han peger derfor på tre aktier fra Arthas portefølje, som han tror kan klare det godt i 2024: 

Læs også: Chef i storbank ser amerikanske aktier falde mere end 20 pct.

ISS 
Den danske service- og rengøringskoncern ISS er den første aktie, som Lars Hytting fremhæver. I starten af december har den ifølge Bloomberg data leveret et negativt afkast på 16,6 pct. indtil videre i år. 

En del af årsagen til nedturen for ISS skal blandt andet findes i det CEO-skifte, der har været, hvor Kasper Fangel nu har taget over efter den populære Jacob Aarup-Andersen, der nu er topchef i Carlsberg. I forbindelse med selskabets halvårsregnskab annoncerede ISS også at man ville frasælge sine franske aktiviteter undtaget nøglekunderne. Det resulterede i en nedskrivning på 1,2 mia. kr. 

Ifølge Lars Hytting var der tale om »to hakker i tuden« til ISS-aktien, hvoraf den sidste gav mindelser om tidligere tider, hvor nedskrivninger i koncernen var mere regelmæssige. 

»Det var lidt en streg i regningen og en påmindelse til mange om fortiden. Jeg tror helt sikkert, at der var mange der tænkte, åh nej ikke igen,« lyder det fra Lars Hytting, der dog stadig tror på aktien fremadrettet: 

»Jeg er ret overbevist om, at casen er on track. Det handler om, at jo mere af det, der genereres på toplinjen skal ende nede på bundlinjen. Og den rejse fortsætter,« siger aktiechefen.

Han mener også at ISS-aktien har en fornuftig risikoprofil, og at det kan blive en fordel i det kommende år. 

Zoomer man ud og kigger på de seneste tre års udvikling har ISS-aktien leveret et afkast på 1,6 pct. 

Læs også: Lau Svenssen fremhæver 3 aktier til 2024: 'De er på vej op'

GN Store Nord
Lyd- og høreapparatsselskabet GN Store Nord er det andet selskab, som Lars Hytting tror på. Selskabet har været gennem nogle tumultariske år siden 2021, hvor man købte gamingselskabet Steelseries for 8 mia. kr. Det resulterede i en kæmpe gæld og et opgør med aktionærerne. 

»Det var bare en fejl dengang, og GN og aktionærerne har betalt prisen,« lyder det fra Lars Hytting. 

De seneste tre år er GN-aktien gået tilbage med 66 pct. Efterfølgende er der pågået et langt oprydningsarbejde, hvor der er blevet iværksat en plan for at nedbringe gælden. Derudover har man indsat en ny ledelse og sammensmeltet de to tidligere divisioner audio og hearing, så der nu findes et samlet GN. 

Læs også: Vækstfond fremhæver tre mulige vinderaktier til 2024: 'Tror den har en god fremtid'

Der er dog stor forskel på, hvordan det går i de to forretningsben. I øjeblikket er det audio-divisionen, der halter efter: 

»Det er værd at notere, at for GN går det meget godt i høreapparatssegmentet, mens at audio og gaming er lidt mere udfordret. Men der ser vi nogle tegn på, at det har bundet, og at forbrugeren igen er begyndt at købe lidt ind indenfor audio og gaming,« lyder det fra Lars Hytting. 

Det massive kursfald til GN-aktien har også gjort, at den i aktiechefens øjne er »vanvittig billig på det her niveau«. 

»Den har været out of favor, massivt shortet og der har været en ordentligt omgang rod. Men jeg forventer, at det bliver bedre og bedre som året skrider frem, og at resultaterne vil tale for sig selv,« siger Lars Hytting. 

Han vil især holde øje med, om GN følger sin plan for at afvikle gælden i selskabet, samt om man leverer indenfor de forventninger, man melder ud til markedet. 

Læs også: Tech-investor peger på 3 aktier til 2024: 'Det ligner en af vinderne'

Netcompany
Den sidste aktie, som Lars Hytting tror kan gøre comeback i 2023, er IT-selskabet Netcompany. Netcompany lever af at udvikle og sælge it-løsninger til det private og offentlige. Selskabet står blandt andet bag borger.dk. 

Netcompany-aktien har dog haft det hårdt de seneste år, efter den fløj op i 2021, og på et tidspunkt var et godt stykke over kurs 800. Siden er det dog gået voldsomt ned ad bakke, hvor den i dag koster omkring 220 kr. Alene i år er Netcompany-aktien gået tilbage med 25 pct. 

Lars Hytting påpeger selv, at der har været »lidt blandede undskyldninger for«, hvorfor der ikke er blevet leveret som ventet. Alligevel mener han dog, at der stadig kan være potentiale i aktien: 

»Det er i hvert fald en aktie, der har handlet væsentligt højere, end den gør nu. Og jeg tror bare, at der ligger noget uforløst potentiale her,« lyder det fra aktiechefen, der uddyber: 

»Jeg er helt sikker på, at der stadig vil komme nogle gode ordrer til Netcompany

Han påpeger blandt andet, at Netcompany er en del af en stor rammeaftale i Storbrittanien på mellem 8-9 mia. kr., hvor det dog endnu ikke er besluttet, hvor meget det danske selskab kommer til at tjene. Derudover tror han på, at selskabet kan nyde godt af sin ekspertise i at omstille og digitalisere samfundet: 

»Det er et højteknologisk samfund, vi lever i, og Netcompany skal nok få sin del af kagen. Det er jeg ikke så urolig for,« siger Lars Hytting. 

Zoomer man ud og kigger på de seneste tre års udvikling er Netcompany-aktien gået tilbage med 59,8 pct.