Henter kommentarer

Aktiechef om dansk darling: Jeg ser masser af potentiale i Bavarian Nordic-aktien


»Jeg ser masser af potentiale i Bavarian

Sådan lyder det fra aktiechef Lars Hytting fra den danske formueforvalter Artha Kapitalforvaltning om det danske vaccineselskab Bavarian Nordic. Men det kræver især én ting at få udløst potentialet, lyder det fra den professionelle investor.

»Jeg tror, at Bavarian Nordic-aktien kan stige med tiden. Men det kræver, at man stopper med at ville det hele, ville erobre hele verden. Det øjeblik, at man stopper op, fokuserer forretningen og anser sig selv som medicinalselskab, taler vi en anden prisfastsættelse,« forklarer Lars Hytting.

Prisfastsættelsen henviser til, hvad du får for pengene, når du køber en aktie. Det er typisk ud fra, hvordan selskabet klarer sig, og hvor mange der gerne vil have fingrene i aktien.

Bavarian Nordic har i hans optik brugt alt for mange penge på at udvikle produkter, der ikke er blevet til noget.

»Det har været én lang ørkenvandring, hvor Bavarian Nordic har brændt investorernes pengene af i en konstant søgen efter noget, der minder om den hellige gral,« udtaler Lars Hytting.

»Jeg har slet ikke tal for, hvor mange kapitaludvidelser, der er blevet brugt på at jage en coronavaccine eller RS-vaccine. Det har skabt nul værdi. Bavarian Nordic har også lavet nogle gode opkøb, men jeg har fået nok af den evige jagt. Vi gider bare ikke komme med flere penge til Bavarian Nordic,« tilføjer han.

Bavarian Nordic bør for en periode vise investorerne, at man kan skabe overskud og være et veldrevet medicinalselskab i stedet for et biotekselskab, mener Lars Hytting.

Så vil Bavarian Nordic handle på nogle andre multipler, vurderer aktiechefen. 

Multipler er en målestok for, hvad en virksomhed er værd. Her sammenligner man eksempelvis dens indtjening eller eksempelvis salg med aktiekursen.

Læs også: Bavarians vaccinehåb får tildelt særlig status

Lige nu handler Bavarian Nordic som et biotekselskab, men vaccineselskabet har pipelinen og produkterne til at være et medicinalselskab, mener han.

»Hvis jeg kan få en garanti for, at de er færdige med at brænde penge af, så tror jeg, at aktiekursen vil stige over tid, fordi der lige nu er en indbygget rabat i aktiekursen,« udtaler Lars Hytting.

Biotekselskaber udvikler medicin med bioteknologi, mens medicinalselskaber producerer og sælger både biologiske og kemiske lægemidler

Bavarian Nordic har netop givet sit bud på, hvordan selskabet vil klare sig i 2024. Det var med aktiechefens ord »lidt skuffende«, men der var også en forklaring. Bavarian Nordic forventer større lancering i 2025, men det kan ikke ses på tallene endnu, bemærker Lars Hytting.

Læs også: Økonom reagerer på nye meldinger fra C25-selskab: 'Dynamit ud af aktien'

Læs også: Bavarian Nordic overrasker med 'bedste økonomiske resultater nogensinde'