Henter kommentarer

Aktiechef om upopulær tech-mastodont: 'Den er blevet meget, meget billig'


Meta Platforms-aktien er blevet meget, meget billig.

Sådan lyder det fra Kurt Kara, der som aktiechef står i spidsen for aktiefonden Maj Invests Value. Her fokuserer han sammen med sit team på value-aktier, dvs. aktier i attraktive, undervurderede selskaber.

En af de aktier, som han har satser massivt på, er aktien i Meta Platforms, fortæller han i Millionærklubben. Den amerikanske teknologigigant, der står bag sociale medier som Facebook, Instagram og WhatsApp har ellers været kastet ud i en giftig børsstorm, der har sænket aktiekursen fra næsten 360 dollar til 178 dollar.

Læs også: Ekspert: Tag metaverse alvorligt – du kan måske tjene penge på det

Udviklingen skræmme tilsyneladende ikke den garvede investor.

»Vi har købt op i Meta, der er blevet meget meget billig,« udtaler han og tilføjer:

»Meta er et fantastisk selskab, der genererer mellem 30-40 mia. dollar i frie pengestrømme om året. Det er næsten lige så meget som Microsoft, og de er et duopol på digitale reklamer sammen med Google (Alphabet, red.) Måske kommer Amazon ind, og så vi har et oligopol.«

Han lægger vægt på, at Meta Platforms har »en masse ting,« som teknologimastodonten endnu ikke har tjent noget på, blandt andet de to apps, WhatsApp og Messenger, ligesom tech-mastodonten oven i det har en »gratis mulighed« inden for området 'virtual reality', nemlig metaverse. Fænomenet dækker over et onlineunivers, hvor mennesker kan agere i et 3D-miljø.

Læs også: 13 mulige aktieguldfugle: Ekspert spår dette bliver gigantisk i fremtiden

»De investerer alene i år 70 mia. kr. i at udvikle metaverse. Jeg tror ikke, at det er et spørgsmål om, men hvornår det kommer,« udtaler Kurt Kara.

Han medgiver dog, at Meta Platforms står over for megen modvind i form af politisk regulering og en recession, der kan sænke indtægterne fra reklamer. Det kan du høre mere om her:

Meta Platforms-aktien er sammen med Samsung-aktien blandt de største positioner hos Maj Invest Value.

Du kan læse mere om Meta Platforms' sats på metaverse her: 'Giver ikke op – vil investere milliarder i metaverse'.

Læs også: Bankchef til danskerne: Du kommer nok snart til at ændre dit liv

Læs også: Her får ansatte næsten 1 million i løn i gennemsnit